Euro 2012: Γλίτωσε τον… πάτο με Βαρέλα (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 00:34

Euro 2012: Γλίτωσε τον… πάτο με Βαρέλα (video)

Με τέρμα του Βαρέλα στο 87' η Πορτογαλία σώθηκε από το κάζο της Δανίας, επικρατώντας 3-2 διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση.

 

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Πορτογαλία στο ματς ζωής ή θανάτου που έδωσε απέναντι στη Δανία, αποδεικνύοντας πως δεν είναι τόσο έτοιμη για να διεκδικήσει πολλά πράγματα στη φετινή διοργάνωση. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έδειχνε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, ωστόσο μέχρι τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχε καταφέρει να... ισοφαριστεί.

Παρόλα αυτά, οι Ίβηρες είχαν happy end από μια «χρυσή» αλλαγή του Πάουλο Μπέντο. Ο Βαρέλα με γκολ στα τελευταία λεπτά, έδωσε την ομάδα του, διατηρώντας τη ζωντανή στη «μάχη» της πρόκρισης.

Οι Ίβηρες μπήκαν εντυπωσιακά στην αναμέτρηση και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν παίρνοντας νωρίς προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 24΄ο Μουτίνιο έκανε το κόρνερ, με τον Πέπε να βρίσκεται στο πρώτο δοκάρι και με καρφωτή κεφαλιά να ανοίγει το σκορ για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο.

Η συνέχεια, ήταν ανάλογη για τους Πορτογάλους και έδειχναν πως θα είχαν εύκολο έργο. Ο Νάνι έκανε την παράλληλη σέντρα στο 36' με τον Πόστιγκα με ωραίο σουτ να κάνει το 2-0.

Από εκεί και πέρα όμως, η ομάδα του Μόρτεν Όλσεν ισορρόπησε το παιχνίδι και κατάφερε άμεσα να μειώσει στο σκορ και να μπει στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος. Στο 41' ο Κρον Ντέλι βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Πορτογαλίας και με κεφαλιά έδωσε έτοιμο τέρμα στον Μπέντνερ που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να μειώσει σε 2-1 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέδειξε πως θέλει αρκετά... ψωμιά ακόμα για να θεωρηθεί ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε σε δύο περιπτώσεις (50', 78') σε τετ α τετ με τα πλασέ του να είναι κάκιστα και να μην μπορεί να σκοράρει.

Η αστοχία του Πορτογάλου αστέρα «πληρώθηκε» από την ομάδα του και στο 80' ο Μπέντνερ μετά από σέντρα του Γιάκομπσεν με καρφωτή κεφαλιά έφερε την αναμέτρηση στα ίσια δείχνοντας πως η ομάδα του μπορεί να κάνει την έκπληξη και να προκριθεί.

Με την ισοφάριση, ο Πάουλο Μπέντο πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τον Σιλβέστρ Βαρέλα ως μία ύστατη προσπάθεια για να φτάσει στη νίκη. Ο Πορτογάλος επιθετικός της Πόρτο με εντυπωσιακό σουτ στο 87' λύτρωσε την ομάδα του δίνοντάς της, τη νίκη με 3-2!

Πλέον οι Πορτογάλοι βρίσκονται μαζί με τη Δανία στους τρεις βαθμούς και θα τα παίξουν όλα για όλα στην αναμέτρηση με την Ολλανδία για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Πηγή: onsports.gr




00 inkefalonia general ad 300X250