Euro 2012: Νίκη με υπογραφή "Super Mario" η Γερμανία (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 00:34

Euro 2012: Νίκη με υπογραφή "Super Mario" η Γερμανία (video)

Tη νίκη με 2-1 πήρε η Γερμανία επί της Ολλανδίας, χωρίς όμως να πάρει με μαθηματικό τρόπο την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του θεσμού.

 

Μία... ανάσα από την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2012 βρίσκεται η Γερμανία μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Ολλανδίας. Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ αν δεν ηττηθεί στην τελευταία αγωνιστική από τη Δανία, θα βρεθεί άμεσα στα προημιτελικά, ενώ σε περίπτωση δικής της ήττας, θα θέλει μη νίκη της Πορτογαλίας για να πάρει και πάλι την πρόκριση στους «8».

Τα «πάντσερ» χρειάστηκε να κάνουν ένα καλό πρώτο ημίχρονο για να «καθαρίσουν» τη νίκη και να έχουν στα χέρια τους την πρόκριση στην επόμενη φάση. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μεγάλος πρωταγωνιστής για τη «νασιοναλμανσάφτ» ήταν ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου, Μάριο Γκόμεζ.

Ο Γερμανός διεθνής στο 24' με εντυπωσιακή ενέργεια και με ωραίο πλασέ, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Γιόακι Λεβ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 38' με φανταστικό σουτ από τα πλάγια έκανε το 2-0 και ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Μπερτ φαν Μάαρβικ έκανε δύο αλλαγές, αλλάζοντας δύο ποδοσφαιριστές του. Τα αποτελέσματα άργησαν να έρθουν όμως. Οι «οράνιε» έφθασαν στη μείωση του σκορ στο 73' όταν ο Ρόμπιν φαν Πέρσι με πολύ ωραία προσωπική ενέργεια και δυνατό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που αφήνει ελάχιστες ελπίδες πλέον στους Ολλανδούς.

Συγκεκριμένα, θέλουν νίκη με αρκετά τέρματα απέναντι στην Πορτογαλία και ταυτόχρονα ήττα της Δανίας από τη Γερμανία για να βρεθούν στα προημιτελικά του θεσμού, με το μοναδικό θετικό να έχει να κάνει με το γεγονός ότι διατηρεί ακόμα τις λίγες ελπίδες της για την πρόκριση.

Πηγή: onsportw.gr