Euro 2012: Παναγία μου, μία Ρωσία! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 09 Ιουνίου 2012 00:37

Euro 2012: Παναγία μου, μία Ρωσία! (video)

Μεγάλη εμφάνιση από τη Ρωσία η οποία απέδειξε πως είναι η δυνατότερη ομάδα του 1ου ομίλου, διαλύοντας 4-1 την Τσεχία.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως η Ρωσία μπορεί να κάνει την έκπληξη στη διοργάνωση και να φτάσει αρκετά μακριά στο θεσμό. Στην πρώτη της ευκαιρία να αποδείξει το ρόλο του φαβορί για τον 1ο όμιλο κατάφερε να μην αφήσει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους επικριτές της, διαλύοντας 4-1 την Τσεχία. Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ γίνεται το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά του ομίλου και με νίκη επί της Πολωνίας για τη 2η αγωνιστική θα «κλειδώσει» το εισιτήριο στα προημιτελικά της διοργάνωσης.



Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ίσως ευνοεί και την Ελλάδα, καθώς αν οι Ρώσοι ξεφύγουν και παρουσιαστούν βαθμολογικά αδιάφοροι στην τελευταία αγωνιστική, η «γαλανόλευκη» θα έχει την ευκαιρία με νίκη να φτάσει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση.

Οι Τσέχοι μπήκαν καλά στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κατάφεραν να φτάσουν σε επικίνδυνες φάσεις. Η διαφορά τους όμως σχετικά με τους Ρώσους ήταν πως η ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ εκμεταλλεύτηκε άμεσα τις ευκαιρίες της.

Στο 15' ο Κερζάκοφ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι για να έρθει σαν... τρέιλερ ο Άλαν Τζαγκόεφ να ανοίξει το σκορ για τους Ρώσους. Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τη Ρωσία και δέκα λεπτά αργότερα έφτασε και σε δεύτερο τέρμα. Ο Σιρόκοφ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Τσεχίας και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.

Η ομάδα του Μίχαλ Μπίλεκ, μπήκε δυνατά στην επανάληψη και κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος. Ο Πλασίλ έκανε ωραία κάθετη πάσα στον Πιλάρ, ο οποίος ξεπέρασε τον Μαλαφέεβ μειώνοντας σε 2-1 δίνοντας ελπίδες στην Τσεχία.

Από εκεί και πέρα όμως η «αρκούδα» αποφάσισε να βάλει τέλος στο παιχνίδι. Στο 79' ο Τζαγκόεφ βρέθηκε μέσα στην περιοχή των αντιπάλων του και με ωραίο σουτ πέτυχε το δεύτερο του προσωπικό τέρμα, κάνοντας το 3-1.

Η συνέχεια δεν άλλαξε στην αναμέτρηση. Έτσι, ο Παβλιουτσένκο που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο στο 82' με τρομερή ενέργεια και φανταστικό σουτ έκανε το τελικό 4-1 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Πηγή: www.onsports.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ