ΝΟΑ: Ο απολογισμός του Final Four του πόλο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 17:20

ΝΟΑ: Ο απολογισμός του Final Four του πόλο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου , αφότου πέρασε μια εβδομάδα που τελείωσε ο τελικός του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (FINAL FOUR) πραγματοποιηθηκε απολογισμός έργου και είμαστε σε θέση να κάνουμε γνωστό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , στους φίλους μας , στις Αρχές του τόπου για το χρονικό και για την επιτυχία της διεξαγωγής αυτού του μεγάλου αθλητικού γεγονότος.

 


Πράγματι, για την Κεφαλλονιά είναι ένα από τα ιστορικά γεγονότα που προστίθενται τόσο στην αθλητική ιστορία του νησιού μας, όσο και στην ιστορική πορεία του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου. Είναι ένα αθλητικό γεγονός που θα μείνει χαραγμένο για πολλές δεκαετίες στις ψυχές των φίλων μας που παρ' όλα τα προβλήματα αλλά και τη μη κατανόηση της σοβαρότητας αυτού του γεγονότος από ορισμένους , εντούτοις φέραμε το επιθυμητό απότέλεσμα και αυτό γιατί βρέθηκε ο Όμιλος ενωμένος, παρ' όλο που ορισμένοι προσπάθησαν να απομονώσουν την επιτυχία σε πρόσωπα. Η επιτυχία αγαπητοί κύριοι, είναι του Ομίλου και οποιουδήποτε άλλου συνεργάστηκε μαζί του για τους οποίους θα αναφερθούμε παρακάτω. Ο καθένας λειτούργησε από το πόστο του συμφωνα με τις προδιαγραφές αλλά και τις νόμιμες διαδικασίες του Συμβουλίου. Ασφαλώς ορισμένοι πήραν πρωτοβουλίες , αλλά αυτές χρειάζονται. Πρωτοβουλίες οι οποίες δεν ξέφυγαν από τον έλεγχο του Ομίλου διότι κι εμείς απολογούμεθα στον οργανωτή που είναι η Ομοσπονδία μας.

Η συνεργασία μας με την Ομοσπονδία η οποία ήτο και ο οργανωτής , στην αρχή ξεκίνησε με όχι καλό κλίμα. Όμως αντικρίζοντας την άριστη οργάνωση που παρουσιάσαμε στον τομέα οργανωτικού, αγωνιστικού, φιλιξενίας, άρχισε πλέον η καλή συνεργασία. Η αντίθεσή μας με την Ομοσπονδία ήταν μια, ότι έπρεπε να υποστηρίξει την πρότασή μας για την είσοδο των θεατών στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που δεν έγινε, αλλά περισσότερο συνεργάστηκε με τις Αστυνομικές Αρχές , με αποτέλεσμα αυτός ο υπέροχος κόσμος που ξέρει να αναγνωρίζει τις αξίες που έχουμε δείξει επανελειμένα το επίπεδο του πολιτισμού μας, έμεινε αρκετός εκτός κολυμβητηρίου, για το οποίο αντέδρασε έντονα, ο Πρόεδρος του Ομίλου μας και απεχώρησε από τη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. Άνθρωποι που βοήθησαν τον Όμιλο οικονομικά, ηθικά, υλικά, έμειναν έξω. Ζητώ συγνώμη εκ μέρους όλων αυτών που δεν κατανόησαν τις προτάσεις μου. ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ. ΔΕ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ (βλέπετε τα κρατικά κανάλια τα χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς.....).

Επίσης, επισημαίνουμε το εξής: Κατά την τελετή λήξης όπου ακολουθούν και οι βραβεύσεις των Ομάδων κι εκεί πάλι: ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΕΙ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ και ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ , διότι τηρείται το πρωτόκολλο απονομών της Ομοσπονδίας σαν οργανωτής που είναι, το οποίο θα πρέπει να το διδαχθούμε κι εμείς, ώστε να μη συμβαίνουν παρεξηγήσεις και πιστεύουμε ότι , όταν κάνουμε διοργανώσεις δεν τις κάνουμε εμείς οι πάραγοντες ή οι Αρχές του τόπου για να προβληθούμε με αντιπάλότητες . Ας σοβαρευτούμε. Ο Αθλητισμός, ο Πολιτισμός δεν είναι χώροι χειροκροτημάτων των παραγόντων , αλλά χώροι θαυμασμού, χειροκροτημάτων και αναγνώρισης των αθλητών και των προπονητών τους.

Καταδικάζουμε το απαράδεκτο συμβάν της πυρπόλησης του λεωφορείου που μετέφερε την ομάδα του Ολυμπιακού, κι εκεί ζητάμε συγνώμη εκ μέρους των διοργανωτών, στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, στον ιδιοκτήτη του λεωφορείου και στην ομάδα του Ολυμπιακού. Πάραυτα , εμείς αποκαταστήσαμε τη μετακίνηση τους, χάρη των ενεργειών του Αντιδημάρχου κ. Βαγιωνίτη Γερασίμου στις 04:00π.μ..

Είμαστε υποχρεωμένοι να αναγνωρίσουμε τις προσπάθειες για την τέλεια αυτή διοργάνωση που έγινε, όπως:
της Γραμματείας των Αγώνων, των Διαιτητών, Παρατηρητών, Αλυταρχών, των Μελών του Δ.Σ. της Κ.Ο.Ε. που ήταν παρόντα, τον Πρόεδρο μας κ. Διαθεσόπουλο Δημήτρη, των Υπαλλήλων της Κ.Ο.Ε., τον Ιατρό Αγώνων κ. Κουρούκλη Αντώνη, του Εθελοντές Σαμαρείτες με Επικεφαλή τον κ. Μοσχόπουλο Χαράλαμπο, το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Κεφαλλονιάς , ένα μεγάλο μπράβο στους εργαζόμενους στο Κολυμβητήριο, στον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ κ. Άγγελο Κωσταντάκη για τη φιλότιμη προσπάθειά και συνεργασία του που κατάφερε να ανταπεξέλθει παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες που διατρέχει ο Δήμος μας. Ευχαριστούμε το Δήμαρχο μας κ. Παρίση Αλέκο και το Δ.Σ. που απερίφραστα συμπαραστεκόταν σε κάθε αίτημά μας ώστε να πετύχουμε, ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη μας κ. Κουρή Σωτήριο που κατανοώντας ότι είναι μια αθλητική και τουριστική προβολή του τόπου μας, ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας , βοηθώντας το Σύλλογό μας. Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας οι οποίοι αντιδιοτελώς , σε οποιαδήποτε πρόσκληση βοήθειάς μας, άμεσα ανταποκρίνονται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου μας ευχαριστεί την Επιτροπή υδατοσφαίρισης με τους κ. Αλυσανδράτο Θόδωρο, κ. Πανταζάτο Άγγελο, κ. Κοσμάτο Μάκη, κ. Τραυλό Ανδρέα. Ευχαριστούμε τον κ. Βουτσινά Θωμά για την λειτουργία της μικροφωνικής , αλλά και τον κ. Κουταβά Όθωνα για την άριστη ακουστική και χρήση ήχου. Βεβαίως , σημαντικό ρόλο σε όλο το FINAL FOUR έπαιξε και ο κ. Βαρδάκος Πάνος , βετεράνος παίκτης του Παναθηναϊκού, αλλά οι γνώσειςτου στο θέμα παρουσίασης, βοήθησαν για το άριστο αποτέλεσμα. Λαμπρότητα στην εκδήλωση μας, έδωσε η χορηγία του κ. Κατσαϊτη Λεωνίδα προς τον Όμιλό μας , των φωτεινών πινάκων, προβάλλοντας νέους τρόπους ηλεκτρονικής μορφής και προβολής των διαφημίσεων σε αθλητικούς χώρους και για τους διοργανωτές.

Συγχαίρουμε το Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης ως Κυπελλούχο 2012, τους αθλητές και προπονητή για την μεγάλη νίκη τους και τους ευχόμαστε συνέχιση των προσπαθειών τους.
Συγχαίρουμε το Σύνδεσμο του Παναθηναϊκού για την άριστη συμπεριφορά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως δεν πρέπει να παραλείψουμε το αθλητικό ήθος και την αγωνιστικότητα των υπολοίπων ομάδων, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού , του Ναυτικού Ομίλου Χίου.

Τελειώνοντας κάνουμε αναφορά και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας. Πράγματι , τα μέτρα τα οποία είχαν ληφθεί ήταν αυτά που επιβάλλει ο Νόμος για μεγάλους αγωνιστικούς χώρους με χιλιάδες θεατές. Εδώ τα πράγματι ήταν πολύ πιο απλά και εκεί ήταν η διαφορά μας στα υπερβολικά μέτρα της Αστυνομίας .

Πράγματι όλα πήγαν καλά στη διεξαγωγή των αγώνων. Θαυμάσια μέν για τους επισκέπτες , αλλά όχι για τους κατοίκους – φιλάθλους όπου υπήρξε πρόβλημα και ζητούσαν ευθύνες από μας για τη μη είσοδό τους στο Κολυμβητήριο.

Συγχαίρουμε βέβαια την Αστυνομία για τη σύλληψη των εμπρηστών η οποία αποκατέστησε τη φήμη της Κεφαλονιάς σαν ένα ασφαλές νησί.

Απο το Δ.Σ. του Ν.Ο.Α.