Μαγ(κ)ική τριάρα! Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2 (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 00:22

Μαγ(κ)ική τριάρα! Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2 (εικόνες)

Η φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης Ατλέτικο Μαδρίτης είδε... αστράκια στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό να την... ισοπεδώνει (3-2) στην πρεμιέρα του στα... αστέρια του Champions League.

Οι Πειραιώτες επέστρεψαν με τον καλύτερο τρόπο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, επικρατώντας των Πρωταθλητών Ισπανίας, με… δράστες τους Μαζουάκου (13’), Αφελάι (31’) και Μήτρογλου (73’) ενώ για τους Ίβηρες σκόραραν οι Μάντζουκιτς (38’) και Γκρίεζμαν (86’). Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση… ξόρκισαν την κακή παράδοση που είχαν τα τελευταία χρόνια, αρχίζοντας το Champions League με ήττα και πλέον βρίσκονται στην κορυφή του Α’ ομίλου, μαζί με την Γιουβέντους, που επικράτησε της Μάλμε και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Σουηδούς.

Εξαιρετικός, για ένα ακόμα παιχνίδι, για τους Πειραιώτες ήταν ο Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ, ο οποίος μπορεί να μην σκόραρε, αλλά μοίραζε σωστά την μπάλα στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός «χτύπησε» την Ατλέτικο Μαδρίτης από το… δυνατό της σημείο, τον χώρο του κέντρου, με τους Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτη, Κασάμι και Τσόρι να σταματούν την ανάπτυξη των Ισπανών, ενώ όταν το «συγκρότημα» του Τσόλο Σιμεόνε έβρισκε τους διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο, ο πρώην πορτιέρο των «ροχιμπλάνκος» είχε τις… απαντήσεις.

osfpatletimesa1

Ονειρική… εκκίνηση

Δυναμικά μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός και με την… στήριξη των οπαδών του, που δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» πίεσε για ένα γρήγορο τέρμα, που θα του έδινε άλλη… ψυχολογία για τη συνέχεια. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» τα κατάφεραν στο 13ο λεπτό, με τον Αρτούρ Μαζουάκου να σημειώνει το πρώτο γκολ των Πρωταθλητών Ελλάδας στο Champions League, με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής των Ισπανών και έβαλε… φωτιά στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου.

Στην συνέχεια, η Ατλέτικο Μαδρίτης προσπάθησε να αντιδράσει, με τους ποδοσφαιριστές του Ντιέγκο Σιμεόνε να… σημαδεύουν τον Μάντζουκιτς στην «καρδιά» του Ολυμπιακού. Ο δυναμικός επιθετικός προσπάθησε να… απαντήσει στο 18’ αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ στο 22’ ο Ραούλ Γκαρθία ήταν αυτός που απείλησε, όμως και πάλι η κατάληξη της μπάλας δεν… ενόχλησε τον Ρομπέρτο.

osfpatletimesa2

Το… μομέντουμ ήταν με τους Ισπανούς, οι οποίοι είχαν αυξήσει την πίεσή τους, αλλά… λογάριαζαν χωρίς τον… Αφελάι, ο οποίος στο 31’ έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στους «ερυθρόλευκους» και έβαλε… φωτιά στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολλανδός εκμεταλλεύτηκε την παράλληλη μπαλιά του Ντομίνγκεζ και την… αδράνεια του Μήτρογλου και με πλασέ κόντρα στον Όμπλακ, διαμόρφωσε το 2-0.

Η Ατλέτικο ευτύχησε άμεσα να μπει στην διεκδίκηση του αγώνα, καθώς επτά λεπτά αργότερα, η νέα απειλή του Μάντζουκιτς βρήκε στόχο, κάνοντας το 2-1, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Ανσάλντι από τα αριστερά, η οποία έβγαλε εκτός… μάχης τους Αμπιντάλ και Μποτία στο κέντρο της άμυνας.

Ισπανική… πίεση και… οπισθοχώρηση!

Στο δεύτερο μέρος, οι Πρωταθλητές Ισπανίας βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σαφή διάθεση να πιέσουν και να φτάσουν άμεσα στην ισοφάριση, προκειμένου να… ψάξουν στην συνέχεια, το τέρμα που θα τους έδινε το προβάδισμα. Η πίεση των Ίβηρων δεν… απέδωσε «καρπούς», καθώς στο 52’ η σέντρα σουτ του Χουανφράν βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρομπέρτο, ο οποίος ενήργησε εξαιρετικά στις δύο επόμενες προσπάθειες της Ατλέτικο να φτάσει στο γκολ, με τον Γκρίεζμαν, αρχικά στο 60’ και εν συνεχεία στο 62’ με τον Ισπανό τερματοφύλακα να διώχνει τον κίνδυνο.

Η φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης είχε αυξήσει την πίεσή της, αλλά για μία ακόμα φορά, πιάστηκε… αδιάβαστη στις αντεπιθέσεις του Ολυμπιακού, ο οποίος στο 73’ πήρε… αέρα δύο τερμάτων και πάλι, με… δράστη τον Μήτρογλου, ο οποίος άνοιξε… λογαριασμό με τα «ερυθρόλευκα» στην δεύτερη… θητεία του στο Λιμάνι. Ο Κασάμι έφυγε εκπληκτικά στην κόντρα από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο «πιστολέρο» αφού έκανε το κοντρόλ, με γυριστό σουτ, διαμόρφωσε το 3-1.

Στα τελευταία λεπτά, η Ατλέτικο τα… έπαιξε όλα για όλα, αλλά το μόνο που κατάφερε, παρά την μεγάλη κατοχή που είχε, ήταν να μειώσει στο 86’ με τον Γκριεζμάν, ο οποίος στο δεύτερο δοκάρι με πλασέ, νίκησε τον Ρομπέρτο για το 3-2. Όμως, το τελευταίο σφύριγμα του Πέδρο Προένσα βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μια μεγάλη νίκη και να ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο την… περιπέτειά του στα «αστέρια» του Champions League.

osfpatletimesa3

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (84' Γιαννούλης), Ντομίνγκες (57' Φουστέρ), Αφελάι (69' Εντινγκά), Μήτρογλου.

Ατλέτικο Μ. (Σιμεόνε): Ομπλάκ, Γκοντίν, Ανσάλντι, Χουανφράν, Μιράντα, Μάριο Σουάρεθ (74' Νίγκεθ), Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (66' Τσέρτσι), Τουράν, Γκάμπι (56' Γκριεζμάν), Μάντζουκιτς.

onsports.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ