ΣΤΟΙΧΗΜΑ : Οver η Γαλλία, με κάλυψη το Ιράν, νίκη με... σβηστές μηχανές για Αργεντινή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014 15:34

ΣΤΟΙΧΗΜΑ : Οver η Γαλλία, με κάλυψη το Ιράν, νίκη με... σβηστές μηχανές για Αργεντινή

Ο θρίαμβος της Εθνικής Ελλάδος κάνει από χθες το βράδυ το γύρο του κόσμου. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος παίζοντας μεθοδικά και με υπομονή κυνήγησαν την πρόκριση μέχρι τέλους και δικαιώθηκαν στις καθυστερήσεις με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ψύχραιμα ο Γιώργος Σαμαράς. Στους «16» την Κυριακή στις 23:00 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρει απέναντί του την Κόστα Ρίκα που τερμάτισε πρώτη στον 4ο όμιλο. Κατά τα άλλα χθες η Ουρουγουάη «πέταξε» έξω την Ιταλία, νικώντας 1-0 με γκολ του Γκοντίν και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την Κολομβία, η οποία με το εμφατικό 4-1 επί της Ιαπωνίας έκανε το 3Χ3 και τερμάτισε στην πρώτη θέση του Γ’ ομίλου. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει την 3η αγωνιστική για τον 5ο και τον 6ο όμιλο. Στις 19:00 αγωνίζονται Νιγηρία – Αργεντινή και Βοσνίας – Ιραν, ενώ στις 23:00 παίζουν Ονδούρα – Ελβετία και Ισημερινός - Γαλλία.

Νίκη για Αργεντινή και Under 4.5 στον αγώνα με τη Νιγηρία

Αρχίζουμε τα σημερινά μας Προγνωστικά Μουντιάλ 2014 με το παιχνίδι της Νιγηρίας με την Εθνική Αργεντινής, όπου θα πάμε με το «Διπλό» σε συνδυασμό με το Under 4.5 που πληρώνει 1.80. Το όνειρο της Αργεντινής είναι να σηκώσει κούπα μέσα στο Μαρακανά. Η εμμονή της Νιγηρίας να πάει καλύτερα από κάθε άλλη αφρικανική ομάδα. Οι ελπίδες αμφότερων παραμένουν ζωντανές, παρά τις μέτριες εμφανίσεις. Μπορούν, επομένως, να αισθάνονται ακόμα ‘εντός στόχου’: η παραψυχολογία στα καλύτερά της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισοπαλία στέλνει βολικά και τους δύο στην επόμενη φάση. Ωστόσο, η παρέα του Μέσι θέλει να στείλει ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική υφήλιο…Αναμφίβολα, διαθέτει την ποιότητα για να πράξει κάτι τέτοιο. Ο Μέσι ήταν και πάλι ο μεσσίας. σε ένα παιχνίδι που από τυπική διαδικασία λίγο έλειψε να γίνει αυτό που αποκαλείται ποδοσφαιρικό θαύμα. Ο προπονητής της ομάδας Σαμπέγια ανακάτεψε την τράπουλα πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα, χωρίς όμως να πάρει και τα πολλά επιθετικά ρίσκα που θα διέλυαν τις εσωτερικές ισορροπίες. Ευτυχώς για εκείνον, η αναποτελεσματικότητα του τακτικού πλάνου που κατέστρωσε βρήκε αντίδοτο στην έμπνευση του αρχηγού. Κάπως έτσι, τα προπονητικά λάθη εξαγνίστηκαν και η συνέχεια αντιμετωπίζεται με περίσσια αισιοδοξία. Η διαχείριση του τελευταίου (για τη φάση των ομίλων) αγώνα και των παικτών που θα αγωνιστούν σε αυτόν φέρνει τον Σαμπέγια στο δίλημμα της ξεκούρασης κάποιων στελεχών του. Με δεδομένο ότι η Αργεντινή βολεύεται με την ισοπαλία, δε τη συμφέρει θεωρητικά να ανοιχτεί πολύ για να δώσει χώρο στους ταχύτατους Νιγηριανούς στις αντεπιθέσεις. Το ποδόσφαιρο, όμως, δεν είναι θεωρία. Η Αργεντινή πρέπει να βρει ένα ματς που θα της δώσει μια ψυχολογική ανάταση και θα εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές για τη συνέχεια του θεσμού. Μέχρι τώρα, τα παιχνίδια με τις οριακές νίκες περισσότερο προβληματισμό προσφέρουν στη ομάδα παρά ανακούφιση. Σύμφωνα, λοιπόν, με την ειδησεογραφία η Νιγηρία έχει επιλεχθεί για ποδοσφαιρικό «ξεμπούκωμα». Για την αποστολή ‘μεγάλη νίκη’ θα χρειαστούν όλα τα επιθετικά όπλα της ομάδας. Και ο ζωηρός από τον πάγκο Παλάσιο και ο διεμβολιστής Λαβέτσι. Επιπλέον, θα απαιτηθεί το ξύπνημα των Ιγκουαίν - Αγουέρο. Αν δεν έρθει ούτε και τώρα, θα πρέπει ίσως να κάνουμε λόγο για παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Παρότι η ισοπαλία βολεύει και τους δύο, η Αργεντινή θα επιδιώξει μία νίκη με ευρεία διαφορά τερμάτων. Το έχει, άλλωστε, ανάγκη για να διώξει τις σκιές της κριτικής γύρω από τη μέχρι σήμερα απόδοσή της στο Μουντιάλ. Δυνατότητες υπάρχουν, διάθεση υπάρχει και εναλλακτικές λύσεις από τον πάγκο υπάρχουν. Ο αντίπαλος είναι χαμηλότερου βεληνεκούς και χαρακτηρίζεται τακτική ανωριμότητα στη διαχείριση αρνητικών εξελίξεων κατά τη διάρκεια το παιχνιδιού. Αν, λοιπόν, επιτευχθεί γρήγορο γκολ τότε το handicap υπέρ της Αργεντινής είναι εξαιρετικά value.

Οver 2.5 στο Ισημερινός – Γαλλία

Για τον 5ο όμιλο θα πάμε με το Over 2.5 στην αναμέτρηση Ισημερινός – Γαλλία που πληρώνει 1.80. Στα δύο πρώτα της παιχνίδια, η νέα σε ηλικία και ιδέες Εθνική Γαλλίας άρεσε και με ένα βαθμό στο τελευταίο της ματς κατακτά την πρώτη θέση του ομίλου που είναι και το πιο δίκαιο πέρα από σκοπιμότητες για τις επερχόμενες διασταυρώσεις. Απέναντί της το Εκουαδόρ θέλει μόνο νίκη ή ήττα της Ελβετίας από την Ονδούρα (!) για να την βολέψουν κι άλλα αποτελέσματα π.χ. ήττα δική της με 1-0 και βέβαια η ισοπαλία. Πριν από το τελευταίο της παιχνίδι, θα γνωρίζει αν μια διασταύρωση από νωρίς –φάση των 16- με την Αργεντινή είναι πιθανή ή όχι. Αν οι Αργεντινοί χάσουν από τη Νιγηρία, οι Γάλλοι θα παίξουν με ήττα τους την πρωτιά του ομίλου σε ισοβαθμίες και goal average. Δε μοιάζει πιθανό τούτο το σενάριο, αλλά…κανένας δε μπορεί να προδικάσει τίποτα στο ποδόσφαιρο.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από τις σκοπιμότητες, η επικράτηση της Γαλλίας στον όμιλο αποδίδει πάνω από όλα μια δικαιοσύνη που το ποδόσφαιρο την έχει ανάγκη. Όπως έχει ανάγκη και μια τέτοια νέα και σφριγηλή γαλλική εθνική ομάδα, με νεαρούς ταλαντούχους και εξελίξιμους παίχτες να στελεχώνουν όλες τις γραμμές. Με ένα μέσο όρο ηλικίας που τους φέρνει φαβορί για όλες τις διοργανώσεις του μέλλοντος-προεξάρχοντος του ερχόμενου EURO σπίτι τους-.Αλλά και με παίκτες που τώρα στην παρούσα κατάσταση δείχνουν έτοιμοι να ηγηθούν σε μια μακρά πορεία στο φετινό Μουντιάλ. Οι Μπενζεμά και Βαλμπουενά έχουν κατορθώσει να καλύψουν σε επίπεδο ηγετικών πρωτοβουλιών την απουσία του Ριμπερί. Τα γκολ της ομάδας προέρχονται είτε από συνδυασμένες προσπάθειες by the book , είτε από άριστη εφαρμογή του transition, δηλαδή τη γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Το ρόστερ της ομάδας επιδέχεται προσεκτικό rotation που ουδόλως επηρεάζει τα σχέδια της ομάδας. Απέναντι στο Εκουαδόρ , η Γαλλία αναμένεται να κινηθεί στην αρχή προσεκτικά να…..πάρει τα μέτρα του αντιπάλου της για να στοχεύσει στο χρόνο και στο παιχνίδι με αυτόν μιας και τη βολεύουν δύο αποτελέσματα. Σε περίπτωση που κάτι στραβώσει (μείνει πίσω στο σκορ) η εκτελεστική δεινότητα των Μπενζεμά και Ζιρού εγγυάται για την άμεση επαναφορά της τάξης. Αν τα πράγματα στον όμιλο της Αργεντινής κυλήσουν ομαλά , η Γαλλία θα πάρει την πρώτη θέση (άρα και αποτέλεσμα από το σημερινό αγώνα). Το Εκουαδόρ θα δώσει μια γενναία μάχη πριν υποκύψει, με έμφαση στο επιθετικό παιχνίδι. Στο επίκεντρο, λοιπόν, οι επιτελικοί των δύο ομάδων με πολλές πιθανότητες για over 2,5.

Χ ημίχρονο, με κάλυψη η νίκη του Ιράν

Για το άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου θα στηρίξουμε την Εθνική Ιράν κόντρα στην απογοητευτική Βοσνία επιλέγοντας το «Διπλό» Draw No Bet σε απόδοση 2.60, ενώ θα πάμε και με το Χ ημίχρονο που πληρώνει 2.25. Κανείς δε θα μπορούσε να προβλέψει ότι στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, το Ιράν θα ήταν αυτό που θα είχε τις θεωρητικές πιθανότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Του αρκεί να νικήσει και παράλληλα η Νιγηρία να χάσει με περισσότερα γκολ διαφορά από τη δική του νίκη ή να βάλει περισσότερα του ενός γκολ και η Νιγηρία ας χάσει και με ένα μηδέν. Αντίθετα, η αδιάφορη Βοσνία απογοήτευσε με την αποτελεσματικότητά της και θα παλέψει μόνο για την…τιμή των όπλων. Αδιάφορη στο τελευταίο παιχνίδι ενός ομίλου που μπορεί βέβαια να είχε ένα μεγάλο φαβορί , ήταν όμως ένας όμιλος θεωρητικά στα μέτρα της. Η Βοσνία είχε την τύχη να διαθέτει μια εξαιρετική φουρνιά ποδοσφαιριστών σε γόνιμη ηλικία για μια υπέρβαση από τα συνήθη στάνταρ του νέου σχετικά αυτού κράτους. Κι όμως απέτυχε, ελέω… προπονητικής ανεπάρκειας.

Αν το Ιράν φορούσε τις φανέλες με το εθνόσημο μίας ‘μεσαίας’ ευρωπαϊκής χώρας, άπαντες θα μιλούσαν για… ομαδάρα. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία των Μουντιάλ ποδοσφαίρου τόσο λίγοι σε ποιότητα δεν έμοιαζαν τόσο πολλοί σε πάθος, αυταπάρνηση και αυτοθυσία. Η ομοιογένεια των Ιρανών αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς μεταξύ των προπονητών, εκτοξεύοντας της ποδοσφαιρικές μετοχές ορισμένων ‘άγνωστων’ μέχρι σήμερα παικτών.

Πέρα από τον εξαιρετικό γκολκίπερ Χαγκίγκι, το Ιράν παρουσιάζει μια καλοστημένη και δίχως κενά αμυντική διάταξη δουλεμένη από το δάσκαλο του είδους Κεϊρόζ. Εκτός από την αδιαπέραστη ανασταλτική λειτουργία, η εκδήλωση των λιγοστών κατά βάση αντεπιθέσεων είναι μια μικρή αποθέωση σε έναν αρμονικό ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο: τον μικρόκοσμο του Περσικού ποδοσφαίρου.

Έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις ως τώρα, το Ιράν θα κάνει μια ύστατη προσπάθεια για να ολοκληρώσει το θαύμα κερδίζοντας τους Βόσνιους και περιμένοντας τα καλά νέα από την ήττα της Νιγηρίας. Το πόσο πιθανό είναι αυτό να συμβεί εξαρτάται κυρίως από την αδιαφορία ή μη των σημερινών τους αντιπάλων. Αν οι Βόσνιοι κατέβουν πεισμωμένοι για να δείξουν πως δεν τους άξιζε μια τέτοια τύχη, τότε η διαφορά δυναμικότητας θα φανεί εντός γηπέδου. Αν οι όμως παρουσιαστούν αδιάφοροι και δίχως κίνητρο, τότε το συμπαγές σύνολο του Κεϊρόζ έχει τύχη. Θα πρέπει βέβαια και ο σέντερ φορ της ομάδας να ευστοχήσει στις λιγοστές ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν. Ή να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στις στημένες φάσεις τα σέντερ μπακ της ομάδας που θα έχουν γεμίσει την βοσνιακή περιοχή. Είναι, δηλαδή, κατανοητό ότι η αγωνιστική υπέρβαση έγκειται κυρίως στον τομέα της επιθετικής αποτελεσματικότητας καθώς η ανασταλτική υπεροχή είναι δεδομένη. Το Ιράν είναι κερδισμένο ότι και να γίνει. Δεν πρόκειται, επομένως, να ρισκάρει από το ξεκίνημα. Θα παίξει το ποδόσφαιρο που ‘έχει μάθει’ για τουλάχιστον 60 λεπτά και, εν συνεχεία, θα επιδιώξει να πετύχει ένα νικητήριο τέρμα. Κρίνεται, δηλαδή, εξαιρετικά πιθανή η ισοπαλία στο ημίχρονο. Αναφορικά με το τελικό αποτέλεσμα, το κίνητρο και η συλλογική προσπάθεια είναι πιο value από το ατομικό ταλέντο. Το διπλό με DNB είναι αρκετά αξιόλογο σημείο.

Κρατάει για ένα ημίχρονο η Ονδούρα

Κλείνουμε με την αναμέτρηση Ονδούρα – Ελβετία όπου θα πάμε με το 1Χ στο ημίχρονο (απόδοση 1.98). Επίσης επιλέγουμε το 2ο ημίχρονο να είναι αυτό με τα περισσότερα γκολ, γεγονός που πληρώνει 2.10. H Εθνική Ελβετίας ό,τι καλό έχτισε με τη νίκη επί του Εκουαδόρ, το έχασε σε ψυχολογία και δευτερευόντως βαθμολογικά από τη βαριά ήττα με τους Γάλλους. Με νίκη επί της πιο αδύναμης Ονδούρας περνάει ως δεύτερη. Αλλιώς κοιτάζει το άλλο παιχνίδι που διεξάγεται παράλληλα. Δεν θέλει νίκη του Εκουαδόρ και με δύο ισοπαλίες στα δύο παιχνίδια, η Ελβετία είναι η χαρούμενη της παρέας. Αλλά με τη διακριτή διαφορά δυναμικότητας με την Ονδούρα, μιλάμε και για άλλα σενάρια πλην της νίκης των Ελβετών; Σε ένα τιμητικό κλείσιμο της συμμετοχής της στο Μουντιάλ προσδοκά η Ονδούρα. Αν αυτό συνοδευτεί και από βαθμό ή βαθμούς τότε ακόμα καλύτερα. Με νίκη δική της και ήττα του Εκουαδόρ από τη Γαλλία , οδηγεί τον όμιλο σε τριπλή ισοβαθμία για τη δεύτερη θέση στους τρεις βαθμούς. Εκεί μιλάει το goal average που δεν είναι καταδικαστικό για την Ονδούρα. Καταδικαστική μοιάζει να είναι και η διαφορά ποιότητας με τους πεισμωμένους Ελβετούς, που δεν αφήνει αισιοδοξία για νίκη με διαφορά τερμάτων.

Πάντως στο δεύτερο παιχνίδι της στον όμιλο η Ονδούρα-όπως είχαμε προειδοποιήσει- φανέρωσε επιθετικές αρετές που μεταφράστηκαν και σε γκολ. Φανέρωσε, όμως, και πάλι προβλήματα αμυντικά στις αντιδράσεις σε στημένες φάσεις. Εκεί όπου το ανησυχητικό δεν είναι μόνο ότι δέχεται γκολ , αλλά κυρίως ότι δημιουργούνται καταστάσεις πανικού στην εστία της. Σε ένα παιχνίδι που για να το κερδίσεις (και μάλιστα με διαφορά τερμάτων) θέλεις πρώτα από όλα να διατηρήσεις το μηδέν στα μετόπισθεν, οι στημένες μπάλες γύρω από την περιοχή σου πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή και προσήλωση. Πράγμα δύσκολο για τους ανασταλτικούς της Ονδούρας.

Έδειξε όλες τις αδυναμίες της μαζεμένες στο παιχνίδι κόντρα στη Γαλλία. Για να το θέσουμε καλύτερα, η απόδοση των Γάλλων ήταν τέτοια που φανέρωσε αδυναμίες αντίδρασης των Ελβετών. Τα πολλά λάθη στο ζωτικό χώρο του κέντρου ήταν αποτέλεσμα της Γαλλικής μέγγενης, αλλά και της κακής μέρας των Ελβετών χαφ.

Ο Ότμαρ Χίτσφελντ συνήθισε να στηρίζει το πλάνο του σε μια ομάδα πολύ δυνατή στο κέντρο με ατέλειωτα τρεξίματα , με πίεση ψηλά, με σουτ εκτός περιοχής και με δυνατά μαρκαρίσματα. Όταν αυτά τα στοιχεία αλλοιώθηκαν , οι ισορροπίες χάθηκαν και μια άκρως οργανωμένη ομάδα έμοιαζε με ακυβέρνητο καράβι. Εν αρχή ην …το κέντρο λοιπόν και ο πλήρης έλεγχός του από τους ποιοτικότερους, σε σχέση με τους αντιπάλους τους, Ελβετούς χαφ. Εν συνεχεία βέβαια θα πρέπει ο Χίτσφελντ να διαχειριστεί ψυχολογικά τους παίκτες του, που μετά τη βαριά ήττα από τους Γάλλους θα είναι αρκετά επηρεασμένοι. Η επιχείρηση ανύψωσης του ηθικού είναι, άλλωστε, μια διαδικασία αρκετά γνωστή στον πολύπειρο τεχνικό. Η καλύτερη ομάδα –Ελβετία- θα βγάλει στο γήπεδο την ποιότητα και την καλύτερη οργάνωσή της . Σε αυτή την προσπάθειά της ο καλύτερος σύμμαχος θα είναι ένα γρήγορο γκολ. Ωστόσο, η Ονδούρα δε θα ρισκάρει στην αρχή του παιχνιδιού. Δε θα αντέξουμε, επομένως, στην πρόκληση της value απόδοσης για το 1Χ ημιχρόνου. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι θα ανοίξει με πιθανό το ενδεχόμενο να επιτευχθούν γκολ.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων που βρίσκονται στο Κουπόνι Στοιχήματος και διαβάστε τα μοναδικά αφιερώματα για όλες τις Εθνικές ομάδες που βρίσκονται στο Mundial 2014.




00 inkefalonia general ad 300X250