Θαύμα αν τελειώσει το ντέρμπι των… αρρωστημένων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 23:03

Θαύμα αν τελειώσει το ντέρμπι των… αρρωστημένων

Πολεμική ατμόσφαιρα, με απούλητα τα εισιτήρια και αδιαφορία των σοβαρών οπαδών Του Ν. Ασημακόπουλου Μισή ματιά να ρίξετε στο facebook, στο twitter και στα διάφορα οπαδικά blogs στο ίντερνετ, θα καταλάβετε ότι το ντέρμπι του Σαββάτου που έρχεται πάει για διακοπή! Μη σας πω ότι δεν θα ξεκινήσει κιόλας, καθώς υπάρχουν... πολλά στενά γύρω από το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας – άρα το πούλμαν των... φιλοξενουμένων θα δυσκολευτεί να φτάσει στον προορισμό του. Βέβαια, ο πόλεμος άρχισε από το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως πάντα χωρίς λόγο. Κάλεσε η αστυνομία τους δύο αιώνιους να συζητήσουν σαν άνθρωποι για τα μέτρα ασφαλείας που χρειάζονται κι αυτοί άρχισαν να τσακώνονται. Ο,τι και να πρότεινε ο Ολυμπιακός, το απέρριπτε ο Παναθηναϊκός και το αντίθετο.

Μέσα σ" αυτή την ωραία ατμόσφαιρα συνεχίστηκε η αντιπαράθεση όλο το Παρασκευοσαββατοκύριακο. Κατάπαυση των εχθροπραξιών είχαμε μόνο τη χθεσινή αργία της 28ης. Κι από σήμερα θα δούμε την απαραίτητη συνέχεια, με την ευγενική συμβολή οπαδικών εφημερίδων, σάιτ και δημοσιογράφων, οι οποίοι θεωρούν κάτι σαν λιποταξία να μείνουν έξω από το παιχνίδι έστω και για μία φορά.

Φυσικά, ο Αλαφούζος με τον Μαρινάκη εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν. Δεν βλέπουν ούτε τα μισοάδεια γήπεδά τους ούτε την κάτι μεταξύ παγωμάρας και αδιαφορίας συμπεριφορά της πλειονότητας των οπαδών και της μιας και της άλλης πλευράς, ανεξάρτητα από το αν η ομάδα τους πάει καλά ή όχι.

Ακόμη και για τη... μητέρα όλων των μαχών ακούγεται αυτή τη στιγμή δύσκολο να γεμίσει ένα γήπεδο 16 χιλιάδων θέσεων. Και δεν είναι μόνο οι ακριβές τιμές των εισιτηρίων...

Κανένας δεν τρελάθηκε να πληρώσει ένα σκασμό λεφτά για να πάει κάπου όπου δεν θα έχει πού να παρκάρει, δεν θα βρει θέση για να καθίσει, θα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να φάει καμιά αδέσποτη στο κεφάλι και στο (λέμε τώρα) τέλος, δεν θα ξέρει από πού να φύγει.

Φυσικά, αν ήθελαν οι πρόεδροι, τίποτα δεν θα γινόταν απ" όλα αυτά που βλέπουμε και με τα οποία γελάει το παρδαλό κατσίκι. Οπως φαίνεται, όμως, προτιμούν για πελάτες τους οργανωμένους χουλιγκάνους και βολεύονται να κρατούν μακριά τους σοβαρούς οπαδούς. Κατά τα λοιπά, υποτίθεται πως είναι επιχειρηματίες και ψάχνουν τρόπους αναβάθμισης του προϊόντος τους που λέγεται ποδόσφαιρο.

efsyn.gr