Έγραψε Ιστορία ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Πρωταθλητής Β’ Εθνικής Δυτικής Ελλάδας, φαβορί για άνοδο στην Α2 μέσω μπαράζ!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 14:21

Έγραψε Ιστορία ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Πρωταθλητής Β’ Εθνικής Δυτικής Ελλάδας, φαβορί για άνοδο στην Α2 μέσω μπαράζ!

 Στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση 

 

Ιστορία έγραψε ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη, καθώς με τις δυο ακόμα νίκες που προσέθεσε στο ενεργητικό του κόντρα σε Λουτράκι (4-0) και Ξυλόκαστρο (4-1), αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλητής στην Β΄ Εθνική Δυτικής Ελλάδος. Το όνειρο της συμμετοχής για πρώτη φορά μιας ομάδας από το Ιόνιο στην Α2 Κατηγορία περνάει πλέον μέσα από τα μπαράζ που ακολουθούν…

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι που διεξήχθη την Κυριακή 31 Μαρτίου στο Πανεπιστημιακό Κλειστό Γυμναστήριο στην Πάτρα ο τυπικά φιλοξενούμενος ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη απέδωσε εξαιρετικά και συνέτριψε με 4-0 συνολικό σκορ το Λουτράκι. Η ομάδα του Πολυχρόνη Πολίτση έβαλε από νωρίς το νερό στο αυλάκι, καθώς ο Μανώλης Σγουρομάλλης επιβλήθηκε με 1-3 σετ του ικανότατου νεαρού Γιάννη Κούτρα (11-13,11-3,9-11,12-14). Τη σκυτάλη παρέλαβε ο σπουδαίος βετεράνος άσος Βλοτινός που απέναντι στον Αναστασιάδη δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα και έφτασε στο ροζ φύλλο με 1-3 σετ (5-11,12-14,11-9,2-11). Τη σκυτάλη παρέλαβε ο Κορδούτης ο οποίος με σταθερότητα και συνέπεια στο αγωνιστικό του πλάνο επικράτησε με 1-3 σετ απέναντι στον Ισραηλινό αθλητή Τάουμπερ (8-11,10-12,11-3, 8-11). Το «κερασάκι στην τούρτα» φρόντισε να βάλει ο Βλοτινός που απέναντι στον Κούτρα ήταν ανώτερος. Έτσι πανηγύρισε τη νίκη με 0-3 σετ (4-11,5-11,4-11) και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη με ανεβασμένη την ψυχολογία στα ύψη επιβλήθηκε με συνολικό σκορ του Ξυλόκαστρου με 1-4 σηκώνοντας την κούπα του πρωταθλητή. Στο πρώτο ματς ο Κορδούτης με αντίπαλο τον αήττητο Σουηδό αθλητή Χέμπομ Μάξ ηττήθηκε δύσκολα με   2-3. Στο δεύτερο αγώνα ο Βλοτινός κέρδισε το Σιάχο με 3-0 ισοφαρίζοντας. Στο τρίτο ματς ο Σγουρομάλλης επικράτησε του Νικολόπουλου με 3-0 σετ. Στην τέταρτη αναμέτρηση ο Βλοτινός επικράτησε σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με 3-2 σετ στον αήττητο μέχρι εκείνη την στιγμή Σουηδό αθλητή Χέμπομ Μαξ. . Στο τελευταίο ματς ο Κορδούτης επιβλήθηκε του Νικολόπουλου με 3-1 σετ , χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Ακολουθούν τα μπαράζ στα οποία συμμετέχουν οι δυο καλύτερες ομάδες από την κάθε περιφέρεια. Ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη μοιάζει ως το μεγάλο φαβορί στον όμιλό του. Σε αυτόν θα περιλαμβάνεται σωματείο από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα νησιά. Φυσικά μένει να αποδείξει στην πράξη την θεωρητική ανωτερότητά της η ομάδα από το πανέμορφο νησί του Ιονίου, παρόλα αυτά, το όνειρο της ανόδου στην Α2 Κατηγορία φαίνεται πια στον ορίζοντα ως κάτι απόλυτα ρεαλιστικό. Όπως και να έχει το επίτευγμα της ομάδας του Πολυχρόνη Πολίτση είναι σπουδαίο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη αποτελεί το πρώτο σωματείο επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα Ιόνια νησιά που κατορθώνει να πάρει τοπικό πρωτάθλημα, πρωτάθλημα Β’ Εθνικής. Η πρόοδος της ομάδας και η συνέχεια της πιστοποιείται από το φετινό βήμα παραπάνω που έγινε, ενώ πέρυσι με διαφορετικό φορμάτ διεξαγωγής του πρωταθλήματος είχε τερματίσει δεύτερη στο πρωτάθλημα και είχε αγωνιστεί στα μπαράζ. Φέτος με ένα ακόμα πιο δύσκολο σύστημα διεξαγωγής στο πρωτάθλημα το να καταφέρει η ομάδα του Πολυχρόνη Πολίτση να στεφθεί πρωταθλήτρια ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Όπως και πέρυσι η ομάδα τερμάτισε δεύτερη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και φύλαγε το… καλύτερο για το φινάλε. Μάλιστα απέναντι στο Λουτράκι στην τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη είχε ηττηθεί στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να αγωνίζονται δυο αθλητές στη σύνθεσή του.

 

Σε δηλώσεις του λίγο μετά το τέλος των αγώνων ο προπονητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιά και Ιθάκη Πολυχρόνης Πολίτσης, υπογράμμισε: «Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά και όλη την προσπάθεια που έκαναν. Για παράδειγμα, ο Κορδούτης έπαιξε πολύ καλά απέναντι στον Σουηδό έφτασε να προηγείται με 2-0, ωστόσο έχασε. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Στον αντίποδα, απέναντι σε έναν κορυφαίο Ισραηλινό, τον Ντάουμπερ, που αγωνίζεται στην εθνική του ομάδα και βρίσκεται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε εύκολα. Από την άλλη πλευρά, ο Σγουρομάλλης που βρέθηκε μια εβδομάδα για προετοιμασία στη Σερβία στην ακαδημία του Κότσιτς ξεκίνησε ιδανικά, καθώς κέρδισε τον Κούτρα. Πέρυσι είχε χάσει από εκείνον. Μην ξεχνάμε ότι ο Κούτρα είναι αθλητής της Εθνικής Ελλάδος στις μικρές ηλικίες. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που ο παίχτης μας έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Στη συνέχεια, επετεύχθη ο στόχος από τον έμπειρο πολυνίκη Πρωταθλητή Ελλάδος Γιάννη Βλοτινό. Μολονότι είναι στα 52, δίδαξε τι σημαίνει πρωταθλητισμός. Κόντρα και στους δυο αντιπάλους μας δηλώσαμε τον Βλοτινό ως πρώτο παίκτη. Δεν θελήσαμε να ρισκάρουμε. Μόνο στο παιχνίδι με το Λουτράκι αποφάσισα να δηλώσω τον Σγουρομάλλη ως δεύτερο παίκτη και τον Κορδούτη ως τρίτο παίκτη. Το έκανα, καθώς πρωταρχικός μας στόχος ήταν η νίκη και όχι να βρεθούμε πίσω στο σκορ και να κυνηγούμε τον αντίπαλο. Το Λουτράκι προσπάθησε να «ανακατέψει την τράπουλα» όμως δεν του βγήκε και έτσι έχασε με 4-0. Η ατμόσφαιρα στην Πάτρα ήταν για μια ακόμα φορά ηλεκτρισμένη καθώς χωρίς να υπάρχει λόγος καθυστέρησε η έναρξη του παιχνιδιού της ομάδας για μια ώρα. Εν τέλει αποφασίσαμε να αγωνιστούμε σε διαφορετικό τραπέζι από το προκαθορισμένο γιατί η τοπική επιτροπή δεν υπολόγισε σωστά τα πράγματα. Παρόλα αυτά, αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα, μείναμε ήρεμοι κάναμε υπομονή και στο τέλος βγήκαμε νικητές. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο για τη στήριξη σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη συμπαράστασή της, τον Δήμο , φυσικά τους χορηγούς μας Peterson Group , Mantis TradingS.A. FortisSA .

Τώρα απομένει το τελευταίο βήμα, δηλαδή τα μπαράζ. Είμαστε το πρώτο φαβορί και θεωρώ ότι θα το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο, προκειμένου να πετύχουμε ένα ακόμα ιστορικό κατόρθωμα και να γίνουμε το πρώτο σωματείο επιτραπέζιας αντισφαίρισης από το Ιόνιο που θα παίξει στα σαλόνια της Α2. Θέλουμε την στήριξη Κεφαλλονιτών στην Αθήνα. Θα ενημερωθείτε για το πότε θα διεξαχθούν τα μπαράζ. Μακάρι τα μπαράζ να είναι μια γιορτή. Ευχαριστώ τον φίλο και προπονητή Γκόραν Κότσιτς από την Academia Kocic για τη σημαντική του συνεισφορά σε αυτά τα δυο ματς για να φθάσει η ομάδα σε αυτά τα δυο πολύ σημαντικά θετικά αποτελέσματα. Επίσης να αναφερθεί ότι στην ομάδα μας υπάρχει ο μικρότερος πρωταθλητής Β’ Εθνικής, πρωταθλήματος αναφερόμαστε   στον αθλητή, προϊόν των ακαδημιών μας Χρήστο Γεμενετζή που πηγαίνει στη δευτέρα δημοτικού το χρυσό μετάλλιο και το δίπλωμά του το παρέλαβε ο προπονητής κύριος Πολίτσης . Αποτελεί τον πιο μικρό αθλητή που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ίσως είναι και σε ολόκληρη την Ελλάδα ο πιο μικρός αθλητής. Αυτό φανερώνει ότι η ομάδα διαθέτει αξιόλογες ακαδημίες που στο μέλλον θα τη βοηθήσουν να παραμείνει στα μεγάλα σαλόνια».          

Με εκτίμηση το ΔΣ.

0599a171 d250 4612 ba2f f6a9bd17a08ea8ba1810 42a4 45d9 9a62 3e564dda38f8d070e0a7 2953 4563 b3ad ccd7e8b564b7ece56d58 422f 4bcc b9a6 d22cb1f58c31




00 inkefalonia general ad 300X250