Πέτρος Κωστίδης (ΑΣ Κεφαλληνιακός): «Μόνο ικανοποίηση από τις ανόδους των αγωνιστικών τμημάτων, αλλά και από την εικόνα των παιδιών»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 14:36

Πέτρος Κωστίδης (ΑΣ Κεφαλληνιακός): «Μόνο ικανοποίηση από τις ανόδους των αγωνιστικών τμημάτων, αλλά και από την εικόνα των παιδιών»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο προπονητής του ΑΣ Κεφαλληνιακός Πέτρος Κωστίδης , ο οποίος αναφέρθηκε:

Στον ΑΣ Κεφαλληνιακός: « Γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από την ομάδα σε όλα τα επίπεδα και ως αποτέλεσμα έχουμε την πολύ καλή πορεία και άνοδο στην Α' κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η, του παιδικού μας τμήματος. Έχουμε και το ανδρικό μας το οποίο θα παλέψει για να ανέβει στην πιο μεγάλη κατηγορία. Σε όλα τα τμήματα υποδομής , το μίνι, το προμίνι τα τζούνιορ , γίνεται μια πάρα πολύ καλή δουλειά, όπως και στο τμήμα που έχει ξεκινήσει στον Πόρο».

Στα αισθήματα που τον διακατέχουν σε σχέση με την απόδοση του έργου του στην ομάδα: «Μόνο ικανοποίηση μπορεί να αισθανθεί κάποιος , όχι μόνο για τις ανόδους των τμημάτων , αλλά και από την εικόνα των παιδιών. Το πιο σημαντικό είναι ότι η όποια κούραση ξεχνιέται με το που βλέπω τα παιδιά».

Στην διαπαιδαγώγηση μέσω της άθλησης: «Το πιο σημαντικό είναι το να διδάσκεις ήθος στα παιδιά και το πώς θα συμπεριφερθούν με αθλητικό τρόπο. Ο Κεφαλληνιακός είναι μια δεύτερη οικογένεια των παιδιών, στην οποία τα παιδιά συμμετέχουν στα ομαδικά αθλήματα και μέσα από κει διαμορφώνονται χαρακτήρες, συμπεριφορές, ηθικές αξίες. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται αυτά που τους λέμε και ανάλογα διαμορφώνουν προσωπικότητες. Το αν κάποιος θα γίνει πρωταθλητής, όποιος αξίζει θα φτάσει ψηλά. Οι υπόλοιποι έχουν αποκτήσει όμως κάποια εφόδια που θα τους είναι πολύτιμα στη ζωή τους και τα οποία δεν είναι εύκολο να τα βρούν σε άλλες ασχολίες.

Στα διαφαινόμενα ταλέντα: « Είμαστε δίπλα σ αυτά τα παιδιά κατ΄ αρχήν με το να τα προπονούμε και να τα προετοιμάζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Από κει και πέρα τους καθοδηγούμε, αν θέλει κάποιος που έχει τις δυνατότητες την γνώμη μου, σε συνεργασία πάντα με την οικογένεια του, θα του πω κάποια πράγματα που είναι καλύτερα να κάνει και κάποια που δεν πρέπει να κάνει για να φτάσει ψηλότερα. Με την εμπειρία μου τώρα πια, μπορώ να ξεχωρίσω και να καθοδηγήσω».

Στα επίπεδα του Ελληνικού μπάσκετ: « Το επίπεδο του Ελληνικού μπάσκετ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι σε χαμηλό επίπεδο. Πάντα οι ομάδες προσπαθούν και όλοι οι σύλλογοι έτσι ώστε να μπορέσουν να «φτιάξουν» παίχτες, όμως τα τελευταία χρόνια υπήρξε μία «προβληματική» κατάσταση όσον αφορά τις αναπτυξιακές ηλικίες και την παράμετρο ενός προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Με την καινούργια διοίκηση, υπάρχει άλλη διάθεση και νέος αέρας και το σημαντικό είναι ότι στην νέα διοίκηση συμμετέχουν αθλητές μπασκετμπολίστες, που ξέρουν μπάσκετ και δεν είναι πίσω από ένα γραφείο και κοιτάνε τον υπολογιστή τους. Θα πρέπει να έχουμε λίγο υπομονή, για να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό το πρόγραμμα και σε ποιες βάσεις. Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη και τα επόμενα χρόνια θα έχουμε παίχτες να στελεχώσου τις ομάδες και την Εθνική που είναι η κορωνίδα».

Στην ανάγκη λήψης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε Διεθνές επίπεδο στον χώρο του μπάσκετ: « Οι άνθρωποι που είναι στη Διοίκηση θα έπρεπε να βγούν σε χώρες που έχουν την καλύτερη παραγωγή παιχτών, και να πάρουν διοικητική τεχνογνωσία και αυτό αφορά και όλους τους φορείς. Ο Σύνδεσμος Προπονητών έχει κάνει πολύ σημαντική προσπάθεια σ αυτό το κομμάτι και πάντα κάνει σεμινάρια καλώντας προπονητές από Αμερική, από Ευρώπη και στέλλει και μέλη του στην Αμερική σχεδόν κάθε χρόνο, για να έχουν μία εξέλιξη. Το θέμα είναι τι κάνουν οι διοικητικοί, να πάνε κι αυτοί να δούν με τη σειρά τους και είναι πολύ σημαντικό ότι ασχολούνται με την διοίκηση αυτή τη στιγμή μπασκετικοί, γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν εικόνες και παραστάσεις και ελπίζουμε ότι τελικά αυτό θα αποδώσει προς όφελος όλων».

Στο επίπεδο του μπάσκετ στην Κεφαλονιά και στο μέλλον του: « Στην Κεφαλονιά έχουμε δύο ταχύτητες την ανδρική ομάδα του ΝΕΟΛ η οποία είναι σε ένα top επίπεδο, αυτό της Β' Εθνικής και τις ομάδες οι οποίες ασχολούνται περισσότερο με τις ακαδημίες όπως η δική μας που παίζουν σε ένα τοπικό επίπεδο. Ευελπιστώ ότι θα πάει καλύτερα το πράγμα , ο ΝΕΟΛ δείχνει να τα καταφέρνει να μείνει στην κατηγορία και από κει και πέρα η προσπάθεια που γίνεται με τα νέα παιδιά πρέπει σίγουρα να έχει μία συνέχεια και μέσα από αυτή την προσπάθεια σίγουρα θα υπάρχουν παιδιά που θα ξεχωρίσουν και θα μπορέσουν να παίξουν σε εθνικές κατηγορίες».

Στους συνεργάτες του στον ΑΣ Κεφαλληνιακός και στην ενίσχυση των αθλητικών υποδομών: «Φέτος έχω την τύχη να έχω μαζί μου τον Κώστα Πανά, ένα πολύ καλό προπονητή και σε συνδυασμό με τον coach Πάνο Ματιάτο , πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Σε συνδυασμό με κάποιες βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα στο γηπεδικό θα πάμε καλύτερα. Έχει πάει πολύ πίσω η λειτουργία των ανοιχτών γηπέδων που από κει γίνεται το ξεκίνημα για όλους και στο κλειστό πρέπει να γίνουν κάποιες βελτιώσεις».

Κλείνοντας ο κ. Κωστίδης ευχαρίστησε όλους του συντελεστές του ΑΣ Κεφαλληνιακός απαριθμώντας τα της ομαδικής δουλειάς που γίνεται συνυπολογίζοντας το πρόβλημα της νησιωτικότητας και κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια της ανδρικής ομάδας στο αγωνιστικό επίπεδο της ΕΣΚΑΗ.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/as-kefallinianos-kostidis-892?si=bf8b3af6d6074408abb475f92c7400e1&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250