Ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Συλλόγου στον COSMOS 96,5: Το Σκάκι πρέπει να το δούμε πρώτα ως παιχνίδι και μετά ως άθλημα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 23:25

Ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Συλλόγου στον COSMOS 96,5: Το Σκάκι πρέπει να το δούμε πρώτα ως παιχνίδι και μετά ως άθλημα

Στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και μίλησε για το Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα που θα λάβει χώρα την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Αργοστόλι.

«Το πρωτάθλημα γίνεται κάθε χρόνο εκτός από τα 2 χρόνια της πανδημίας και φέτος ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε πιο δυναμικά. Το πρωτάθλημα θα γίνει στο 4ο Δημοτικό Σχολείο την Κυριακή 12 Μαρτίου»

«Οι αγώνες είναι για παιδιά του νηπιαγωγείου έως και το Λύκειο και θα παίζουν αγώνες με παιδιά ίδιας τάξης. Θα παίζουν μαζί αγόρια - κορίτσια, αλλά οι βραβεύσεις θα γίνουν ξεχωριστά. Το Ελβετικό σύστημα των 5 γύρων σημαίνει ότι ο κάθε νικητής ενός παιχνιδιού θα παίζει με τον νικητή ενός άλλου παιχνιδιού. Δηλαδή ανεβαίνουμε σαν πυραμίδα και είναι δίκαιο, γιατί αυτός που θα κάνει τις περισσότερες νίκες θα είναι και ο νικητής. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να λάβει συμμετοχή είναι να έρθει στον χώρο του πρωταθλήματος και να δηλώσει συμμετοχή στις 9 το πρωί της Κυριακής».

«Την επόμενη εβδομάδα διεξάγεται και το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Σκάκι στην Πάτρα και τα παιδιά εφόσον το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν και εκεί και εμείς σαν Σύλλογος είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τα παιδιά».

«Για τα παιδιά είναι μια πολύ ευχάριστη εμπειρία και πιστεύουμε ότι θα έχουμε μεγάλη συμμετοχή. Οι γονείς πολλές φορές είναι πιο ένθερμοι από τα παιδιά. Αλλά κάποιες φορές λόγω αυτού, οι γονείς πιέζουν τα παιδιά να ασχοληθούν με το σκάκι. Τα παιδιά πρέπει το σκάκι να το δουν πρώτα ως παιχνίδι και όχι ως άθλημα. Αν θελήσει να το δει αργότερα ως άθλημα έχει όλο τον χρόνο. Τα παιδιά στην εφηβική ηλικία, επειδή έχουν να ασχοληθούν με πολλά πράγματα, δεν συνεχίζουν εύκολα μετά να ασχολούνται με το σκάκι. Ο Σύλλογος λειτουργεί κάθε Σαββατοκύριακο. Τα πιο μικρά παιδιά από τις 17:30 έως 19:00 και οι μεγαλύτεροι  από τις 19:00 μέχρι όσο πάει».




00 inkefalonia general ad 300X250