Θέμης Βαλσαμής στον Inkefalonia 89,2: "Δυστυχώς, όλο αυτό που γίνεται το "πληρώνουν" τα ερασιτεχνικά σωματεία - Χρειάζεται λιγότερη γραφειοκρατία και πολύ λιγότερα έξοδα για τις ομάδες"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022 18:02

Θέμης Βαλσαμής στον Inkefalonia 89,2:  "Δυστυχώς, όλο αυτό που γίνεται το "πληρώνουν" τα ερασιτεχνικά σωματεία - Χρειάζεται λιγότερη γραφειοκρατία και πολύ λιγότερα έξοδα για τις ομάδες"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚΙ Θέμης Βαλσαμής, για την αναβολή στην έναρξη όλων των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου ανά την Ελλάδα και τους λόγους που εχει συμβεί αυτό. 

 

Ο κ. Βαλσαμής τόνισε για το ζήτημα: "Είναι μία διαδικασία που έχει να κάνει με την διαδικασία του νόμου για το Μητρώο των σωματείων, το οποίο προβλέπει κάποιες διατάξεις μέσα, οι οποίες προβλέπουν να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και να δίνονται άδειες τέλεσης αγώνων από τις περιφέρειες, σε σωματεία τα οποία δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο.

"Εμείς εδώ στην Κεφαλονιά, το σύνολο των σωματείων, είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο, δύο σωματεία δεν είχαν προλάβει να κάνουν την εγγραφή τους. Αναγκαστικά προβήκαμε σε αυτό το μέτρο, για να πιέσουμε ώστε να μπορέσουνε να παίξουνε και αυτές οι ομάδες. Απ’ ο,τι πιστεύω και γνωρίζω και η Σάμη και ο Ηρακλής Πρόννων, έχουν πλέον κάνει όλες τις ενέργειες για την ένταξή τους στο Μητρώο. Αύριο (σ.σ. σήμερα) είναι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης μέσα στην οποία έχει μπει τροπολογία που κατεβάζει ο κύριος Αυγενάκης. Πρέπει να τελειώσει όλο αυτό για να μπορέσουμε να κάνουμε την κλήρωση και να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Δυστυχώς, όλο αυτό το πληρώνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία και οι ομάδες. Κάνεις, ούτε εμείς εδώ, η Ένωση δηλαδή, ούτε οι ομάδες είναι εναντίον του Μητρώου που θέλουν να δημιουργήσουν. Απλά θα έπρεπε να είναι πολύ λιγότερη γραφειοκρατία και πολύ λιγότερα τα έξοδα που καλούνται να πληρώσουν οι ομάδες. Και να προβλέπονται για τις ομάδες κάποια πράγματα που και ο ίδιος ο υπουργός το παραδέχτηκε στις δηλώσεις του που έχει να κάνει με τους προπονητές που είναι υποχρεωτικοί, αλλά να υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις σε μέρη δυσπρόσιτα και στα οποία δεν υπάρχουν προπονητές. Το Σωματείο που θα πάει να τους βρει αυτούς για να μπορέσει να τους προσλάβει και να μπορέσει να μπει μετά στο μητρώο; Είναι μία αλυσίδα όλο αυτό το οποίο δημιουργεί προβλήματα. Πιστεύω, με καλή πρόθεση και από τις δύο πλευρές, (ΕΠΟ και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), να βρεθεί κάποια λύση και να μπορέσουμε να παίξουμε".

"Δυστυχώς η θητεία μας έχει πολλές δυσκολίες, με την πανδημία, με τον Ιανό που χτύπησε την Κεφαλονιά, τώρα με όλα αυτά που συμβαίνουν έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες. Τουλάχιστον όμως βλέπουμε όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις και δη του ποδοσφαίρου, μία προσπάθεια που γίνεται, ώστε να βελτιωθούν και να έχουμε τις υποδομές που χρειαζόμαστε για να μπορούν οι αθλητές να παίζουν τους αγώνες τους και να μπορούν οι φίλαθλοι να παρακολουθούν τους αγώνες απρόσκοπτα και με ασφάλεια. Στόχος μας, το συντομότερο δυνατό να δούμε ξανά τους αγωνιστικούς χώρους γεμάτους με τη ζωντάνια των αθλητών και των μικρών αθλητών".

Παρακάτω το ηχητικό 

 

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-764747066?si=21e3dae8f43a4031a123b7f7c5fbee75&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250