Αθηνά Αραβαντινού - Το "δελφίνι" του Ολυμπιακού στον Inkefalonia 89,2: "Επιλέγω πλέον να ζήσω στην Ελλάδα, γιατί σαν την Κεφαλονιά δεν υπάρχει"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 08:47

Αθηνά Αραβαντινού - Το "δελφίνι" του Ολυμπιακού στον Inkefalonia 89,2: "Επιλέγω πλέον να ζήσω στην Ελλάδα, γιατί σαν την Κεφαλονιά δεν υπάρχει"

 Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε η αθλήτρια κολύμβησης του Ολυμπιακού Πειραιά Αθηνά Αραβαντινού.

Η Αθηνά κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 200 μέτρα ύπτιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ από 19 έως 22/7 ,στην σκυταλοδρομία 4Χ200 μ. ελεύθερο, κατέκτησε άλλο ένα αργυρό μετάλλιο, ενώ αγωνίστηκε και στον τελικό στα 100 μέτρα ύπτιο γυναικών όπου κατέλαβε την 5η θέση. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης Ανοικτής Θάλασσας, στα 5.000 μέτρα, που διεξήχθη στην Λοκρίδα της Φθιώτιδας, τερμάτισε στην 4η θέση .Το άστρο της  «έλαμψε» και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Μεγάλων Αποστάσεων 2022, όπου κατέκτησε την 2η θέση στα 10.000 μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανοικτής Θάλασσας.

Η Αθηνά Αραβαντινού έχει καταγωγή από το Ληξούρι Κεφαλονιάς, είναι κόρη του διπλωμάτη Ευθύμιου Αραβαντινού ,φοίτησε στο Οχάιο των ΗΠΑ και έχει διαγράψει ήδη λαμπρή διαδρομή στην κολύμβηση (Γαλλία, Παρίσι στο σύλλογο της Βουλώνης ,στην ομάδα του πανεπιστημίου του Οχάιο και τώρα στον Ολυμπιακό Πειραιά).

Το αστέρι της επιτυχίας ήταν χαραγμένο σαν τατουάζ στη ζωή τηςΜε την κολύμβηση είχα αρχίσει όταν ήμουν στην Αυστραλία, ως μικρό παιδί έπρεπε να κάνω κι εγώ ένα άθλημα , ένα από τα μεγαλύτερα αθλήματα εκεί ήταν η κολύμβηση, είχε και την θάλασσα και για να μην πνιγώ μπήκα στην κολύμβηση. Στην ομάδα που ήμουνα η προπονήτρια είπε ότι ήμουν καλούτσικη και έπρεπε να συνεχίσω. Από κει και πέρα έγινε και αυτό μια ρουτίνα που αγάπησα πάρα πολύ και κάπως έτσι έγινε και ένα κομμάτι της ζωής μου. Ως Διπλωμάτης ο πατέρας μου, τελείωσα το λύκειο στην Αμερική. Μίλησα με τον προπονητή μου και είχα την ευκαιρία με μια υποτροφία να συνδυάσω τις σπουδές μου με την κολύμβηση. Θεώρησα ότι το πανεπιστήμιο Ashland University μου ταίριαζε καλύτερα γιατί έχει έναν εξαιρετικό τομέα στο business».

Η συνεργασία με τον Ολυμπιακό ήρθε συγκροτημένα και οργανωμένα: « Προέκυψε λόγω του πατέρα μου που είναι Ολυμπιακός. Τον Ολυμπιακό τον είχα γνωρίσει όταν είχα κολυμπήσει με την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 στο Ισραήλ. Είχα γνωρίσει προπονητές οι οποίοι μου είχαν προτείνει να γραφτώ στον Ολυμπιακό, αλλά επειδή ήμουν στο εξωτερικό και η σεζόν μου τελείωνε σχετικά αργά, ερχόμουν αρχές Αυγούστου, γράφτηκα όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο το 2118. Έτσι είχα μια ομάδα που θα μπορούσα να προπονούμαι όταν ερχόμουν στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός έχει μία δυνατή ομάδα, μου δίνει την ευκαιρία να αγωνιστώ και έχει καλές κολυμβήτριες. Προπονούμαι στην Αμερική έως τον Μάρτη, συνεχίζω με τις σπουδές μου έως τέλος Απριλίου και μετά έρχομαι Ελλάδα και προετοιμάζομαι για το πρωτάθλημα που είναι το καλοκαίρι».

Η Αθηνά ξέρει να κυκλοφορεί στη ζωή : « Η ζωή στην Αμερική είναι πολύ πιο διαφορετική, έχει πρόγραμμα. Όταν πήρα το μεταπτυχιακό μου είχα 20 ώρες την εβδομάδα πισίνα και διπλές προπονήσεις πρωί απόγευμα, γυμναστήριο και ανάμεσα τα μαθήματα μου και μαζί με το μεταπτυχιακό έπρεπε και να δουλέψω 10 ώρες την εβδομάδα. Ήταν κουραστικός χρόνος, αλλά δεν θα τα άλλαζα. Αν θέλετε πιστέψτε το, μένω στο Οχάιο σε μια πόλη που λέγεται Αθήνα, όμως σαν την Κεφαλονιά δεν υπάρχει, παίρνω την βαλίτσα μου και έρχομαι τρέχοντας».

Δεν έχει κενά στις επιθυμίες της και δεν σπαταλά τα συναισθήματα της: «Επιλέγω να ζήσω στην Ελλάδα. Η καινούργια κολυμβητική σεζόν θα ξεκινήσει από Σεπτέμβρη, οι αγώνες γίνονται καλοκαίρι και επειδή θα μείνω είναι καινούργιο το σύστημα για μένα. Οπότε θα μείνω Ελλάδα μόνιμα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-421113499?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250