Χρόνης Πολίτσης για το Παγκόσμιο Open Πινγκ Πονγκ στο Αργοστόλι: «Σημαντικό αθλητικό γεγονός σε ημερομηνίες που θα παρατείνουν την τουριστική σεζόν!»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 21:00

Χρόνης Πολίτσης για το Παγκόσμιο Open Πινγκ Πονγκ στο Αργοστόλι: «Σημαντικό αθλητικό γεγονός σε ημερομηνίες που θα παρατείνουν την τουριστική σεζόν!»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο προπονητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς Χρόνης Πολίτσης, ο οποίος αφού επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι η Κεφαλονιά είναι η Καραϊβική της Μεσογείου και ότι θα είναι από τα πιο ανερχόμενα νησιά του Ιονίου τα επόμενα χρόνια, αναφέρθηκε:

Στα όσα αφορούν στην διοργάνωση του Παγκόσμιου Ανοικτού Πρωταθλήματος (Open) Επιτραπέζιας αντισφαίρισης ΑμεΑ που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην χώρα μας στο Αργοστόλι: « Η Διοργάνωση θα ξεκινήσει 29 Σεπτεμβρίου για την κατηγοριοποίηση νέων αθλητών και επίσημα οι αγώνες θα ξεκινήσουν 30 Σεπτεμβρίου και θα λήξουν 2 Οκτωβρίου. Θα συμμετάσχουν περίπου 140 αθλητές, που με τους συνοδούς τους αναμένεται να ξεπεράσουν τα 250 άτομα και κάποιοι θα παραμείνουν και για διακοπές. Έχουμε ως στόχο να μην υπερβούμε τον αριθμό των αθλητών, γιατί θέλουμε να γίνει μία άρτια διοργάνωση η οποία θα καθιερωθεί. Ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF), Σλοβάκος Τόμας Βάργκα, ήταν εδώ και έκανε και τον έλεγχο στις εγκαταστάσεις που θα διεξαχθούν οι αγώνες. Εγώ έχω αρχίσει να δουλεύω για το επόμενο τουρνουά, τα τουρνουά χωρίζονται σε κάποιες κατηγορίες και στόχος ήτανε να δει ο Σλοβάκος, αν μπορούμε την επόμενη χρονιά να το κάνουμε με την πιο πάνω κατηγορία, το 40άρι. Σχεδόν όλες οι εγκαταστάσεις πλην του γηπέδου «Αντώνης Τρίτσης» που θέλει κάποιες διορθώσεις, είναι επάξιες για να φιλοξενήσουν ένα 40άρι. Έδωσε το οκ για το «εικοσάρι» φέτος με κάποιες σημειώσεις για παρεμβάσεις στο γήπεδο και με την έγκριση του Δημάρχου και του υπεύθυνου Αντιδημάρχου κ. Μινέτου, θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι μέσα στον Ιούνιο, γιατί υπάρχει και μια άλλη μεγάλη διοργάνωση του ΑΓΣ Επτανήσων και μετά ακολουθεί ο ΑΣΚ».

Στο «μέστωμα» της ιδέας και στη στήριξη του τουρνουά: «Το τουρνουά ήτανε κάτι που είχαμε προσπαθήσει να το κάνουμε στην Αλεξανδρούπολη, τότε δεν γνώριζα την Κεφαλονιά, όμως για κάποιους λόγους δεν έγινε. Τώρα, με την στήριξη πλέον και της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, της ΕΦΟΕΠΑ, που ανήκει ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης «ζεστάθηκε» αυτό το εγχείρημα. Εγώ μπορεί να έχω την ιδέα και την διάθεση, αλλά υπάρχουν και τα Σωματεία που στηρίζουνε. Σ αυτή τη διοργάνωση είναι η Εθνική Ομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρίες που είναι ο βασικός παράγοντας και συνεχίζω ως τεχνικός σύμβουλος σ αυτήν, η Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία, που ανήκει η ΑμεΑ αντισφαίριση, η Ομοσπονδία των Αρτιμελών, που μέλος της είναι ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης . Την τελευταία εβδομάδα έγινε και ένα σεμινάριο διαιτητών και το σωματείο μας εξέτασε πέντε Κεφαλονίτες διαιτητές ,που θεωρώ ότι θα διαιτητεύσουνε και στο πρωτάθλημα που θα παίζουμε στην Β ΄Εθνική, αλλά και στο πρωτάθλημα των ΑμεΑ που θα γίνει εκείνη την περίοδο».

Στις διεργασίες που έλαβαν χώρα για την διοργάνωση του τουρνουά στην Κεφαλονιά: «Βρέθηκα στην Ομοσπονδία τα Χριστούγεννα, κατέθεσα την πρόταση, συζητούσαμε με τον Δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο εδώ και ενάμιση χρόνο και ήταν ανοιχτός στο ενδεχόμενο των μεγάλων διοργανώσεων και πόσο μάλλον για ΑμεΑ που στηρίζει. Έδειξε την συμπαράσταση του, με βοήθησαν πάρα πολύ και ο κ. Βίκτωρας Ρουχωτάς, ο Πρόξενος της Σερβίας και σύμβουλος του Δήμου σε πολιτιστικά θέματα και ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων ο κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος. Η Ομοσπονδία μου είπε προχώρα , συμφώνησαν και οι 2 ομοσπονδίες, μου πρότειναν να αναλάβω την όλη ιστορία και από κει και πέρα χρησιμοποίησα όλες τις γνωριμίες μου και έγινε μια πολύ καλή δουλειά».

Στην συμβολή του τουρνουά στην επιμήκυνση του τουρισμού: «Δεν έγινε τυχαία τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου, με τούς Βίκτωρα Ρουχωτά, τον Δήμαρχο και κυρίως με τον Γεράσιμο Τιμοθεάτο επιλέξαμε ημερομηνίες που ναι μεν θα παρατείνουν την τουριστική περίοδο, αλλά θα υπάρχει και η δυνατότητα να προσεγγίσουν οι αθλητές το νησί ποιο εύκολα με απ ευθείας πτήσεις. Από την πρώτη στιγμή είπα ότι η Κεφαλονιά πρέπει να έχει αθλητικό τουρισμό. Για κάτι πιο μεγάλο, έχουμε συζητήσει και με τον Αντιπεριφερειάρχη και όλοι έχουν την καλή διάθεση να συνεισφέρουν, ώστε το νησί να αποκτήσει καινούργιες και μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις, που θα βοηθήσει και τον τοπικό αθλητισμό. Γιατί όχι, να μην έρχονται και άλλα αθλήματα, η προπονητικές ανάγκες. Ολλανδοί, Βρετανοί, Γερμανοί, Σλοβάκοι, Σέρβοι, ζητήσανε να κάνουμε πριν το τουρνουά ένα camp, αλλά θα πρέπει να βγάλω τα άλλα αθλήματα έξω για 15 μέρες και είναι κάτι που δεν το θέλω. Σκοπός μου είναι να αγκαλιάσουμε τον αθλητισμό, πόσο μάλλον τον τουριστικό αθλητισμό και να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις μας. Η ενωμένη Κεφαλονιά και Ιθάκη, μπαίνει στο χάρτη πολύ δυναμικά, έχουμε πλέον και ένα Γεωπάρκο. Το τουρνουά θα παίξει ζωντανά και στο εξωτερικό, θα τρέξω ένα επίσημο site για το τουρνουά, όπου θα ανέβουν πληροφορίες για το νησί και για το γήπεδο. Ο Δήμαρχος θεωρώ ότι είναι πιο έτοιμος από ποτέ τώρα με τις κινήσεις που κάνει και πιστεύω ότι το μόνο που μένει είναι να βρεθούν κάποια κονδύλια ακόμα για να βελτιωθούν και να δημιουργηθούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις. Το Αργοστόλι χρειάζεται άλλο ένα κλειστό γυμναστήριο, η ένα βοηθητικό και αυτό που έχουμε χρειάζεται μεγάλες βελτιώσεις. Η Κεφαλονιά κατ εμέ ,θα έπρεπε να είναι ένας τουριστικός παράδεισος και να έχει ιατρικά, αθλητικά συνέδρια και αδικείται που δεν έχει μεγάλα αεροπλάνα από την Αθήνα. Συζητάμε με την Ομοσπονδία τις μέρες του τουρνουά, να κάνουμε μία πρόταση να μπούνε μεγαλύτερα αεροπλάνα από την Αθήνα, γιατί υπάρχει δυσκολία με τα αμαξίδια στα μικρά αεροπλάνα. Από τους 140 αθλητές, οι 60 θα είναι όρθιοι και οι υπόλοιποι με αμαξίδια. Εν κατακλείδι, η αναπηρία μπορεί να σε βοηθήσει και όχι να σε κρύβει, πέρα από το οικονομικό το πολιτιστικό και το αθλητικό που μπορεί να προσφέρει. Υπόσχομαι να προσπαθήσω να κάνω ακόμα περισσότερα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-320037279?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250