Ολυμπιάδα Πατρών-Ν.Ε.Ο.Λ. 70-62...κακή άμυνα, φυσιολογική ήττα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 07:50

Ολυμπιάδα Πατρών-Ν.Ε.Ο.Λ. 70-62...κακή άμυνα, φυσιολογική ήττα

Στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Παιδικού Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΗ, στη φάση του final-6, το Ληξούρι ηττήθηκε από την ομάδα της Ολυμπιάδας στο γήπεδο της Ταραμπούρας, με σκορ 70-62 σε έναν αγώνα που κυριάρχησαν οι χαλαρές -έως κακές- άμυνες ιδίως για τους νησιώτες που την φετινή περίοδο διακρίνονται για την προσήλωση στην πετυχημένη αμυντική λειτουργία. Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για το ΝΕΟΛ, όπου και βρέθηκε να προηγείται μέχρι και 10 πόντους, αλλά στη συνέχεια οι Πατρινοί ισορρόπησαν και εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη των νεαρών του Μανώλη Δούλια πέρασαν μπροστά στο σκορ, από τις αρχές του β ημιχρόνου και διατήρησαν την πρωτοπορία με ισχνό προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Πολύ κακή η διαιτησία του Λαγού - δεύτερος διαιτητής- απέβαλε με 2 ανύπαρκτα φάουλ τον Βολτέρα την στιγμή που το Ληξούρι πίεζε να γυρίσει το αποτέλεσμα, προφανώς ο άπειρος αυτός διαιτητής δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτής της σειράς των αγώνων. Δίκαιη σε γενικές γραμμές η νίκη της ομάδας του Ροδόπουλου που ευτύχησε να έχει τον Αθανασόπουλο σε μεγάλη μέρα-28 πόντους έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Ληξουρίου- και τον Στάθη να συνεισφέρει στην επίθεση με 20 πόντους. Σε ρηχά νερά κινήθηκαν τα ατού της Κεφαλλονίτικης ομάδας, που φάνηκαν επηρεασμένοι από το άσχημο αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής και μάλλον υποτίμησαν την δυναμικότητα των παικτών της Ολυμπιάδας.

η εξέλιξη του σκορ: 18-15, 30-30, 46-44, 70-62

οι πόντοι:

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ :(Φίλιππος Ροδόπουλος) Στάθης 20, Δαουλάρης 2 , Μαρουλάς , Βογιατζής , Γιαλέλης Λαντάβος 1 , Κουμανιώτης 3 , Μακρής 13 , Αθανασόπουλος 28 , Σιμονοβίκης 3 , Νικολόπουλος , Σταθόπουλος

ΝΕΟΛ : (Μανώλης Δούλιας) Αραβαντινός Χ, Καπάτος 13 , Δρακόπουλος 4 , Βολτέρας 19 , Μπελίτσης 2 ,Γιακουμάτος, Μαρούλης Α , Μαρούλης Στ. 10 Αντωνάτος, Παγώνης 14.

Επόμενη αγωνιστική ο εξ΄αναβολής αγώνας με τον Ηρακλή Πύργου στο κλειστό της Παλικής, το Σάββατο 9/3/2013 στη 1.00 το μεσημέρι.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250