HELPE ENERGEIES GIF BANNER 728x90

 

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του κουνουπιδιού

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 12:26

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του κουνουπιδιού

Τρία απλά κόλπα για να το μαγειρεύετε άφοβα

Αποφύγετε την ενοχλητική μυρωδιά του κουνουπιδιού όταν το μαγειρεύετε με τρία απλά κόλπα που ακολουθούν.

Εφαρμογή

  • Βάλτε σε ένα κομμάτι βαμβάκι λίγο ξύδι και βάλτε το πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας που το μαγειρεύετε.
  • Ρίξτε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.
  • Μετά το πλύσιμο του κουνουπιδιού, μπορείτε να βράσετε μαζί με αυτό, ένα φύλλο δάφνης. Το φύλλο μπορεί να καλύψει τη μυρωδιά του κουνουπιδιού, ενώ το μαγειρεύετε, χωρίς να επηρεάσει πραγματικά τη γεύση του πιάτου. Απλά βγάλτε το φύλλο όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε το κουνουπίδι.

Tip: Μην χρησιμοποιείτε κατσαρόλα από αλουμίνιο ή σίδηρο κατά το μαγείρεμα του κουνουπιδιού. Οι ενώσεις θείου που περιέχονται στο κουνουπίδι θα αντιδράσουν και θα κάνουν τη μυρωδιά του πιο έντονη και το χρώμα του θα γίνει κίτρινο.

neadiatrofis.gr