Το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου για το ζήτημα της στάθμευσης στην πόλη (video)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 08:52

Το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου για το ζήτημα της στάθμευσης στην πόλη (video)

Αναλύθηκε στην 2η συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου

Στην πολύ καλή 2η συνεδρίαση λογοδοσίας Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου, έγινε ερώτηση από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης Μάκη Παπαναστασάτο, όσον αφορά τους χώρους στάθμευσης στο Αργοστόλι.

Ακολούθως, αναλύθηκε το ''σχέδιο'' της Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου για το συγκεκριμένο ζήτημα, τόσο από τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο, όσο και από τον αντιδήμαρχο Διονύση Μινέτο.

Αρχικά ο κ. Μιχαλάτος, ανέφερε πως ''έχουμε έρθει σε επαφή με την Ναυτιλιακή εταιρία και ήδη έχει γίνει αίτημα στο Υπ. Ναυτιλίας, ώστε ο Δήμος Αργοστολίου να αποκτήσει τον χώρο του πάρκινγκ, έξω από το σημείο που φεύγει τώρα το Φέρι για Ληξούρι''.

DSC 0139 Cropped

Ακολούθως, ο κ. Μινέτος ανέφερε πως ‘’Ο δήμος Αργοστολίου τελειώνει την μελέτη του πρώτου υπόγειου πάρκινγκ στη θέση ‘’περιβολάκι’’ 110 θέσεων στάθμευσης’’ και πρόσθεσε: ‘’Ο,τι μελέτη έχει φύγει προς τον Δήμαρχο μέχρι τώρα, έχει καταφέρει να την χρηματοδοτήσει’’.

Επίσης τόνισε ότι: ‘’Θα αρχίσει και η διαμόρφωση του πρώτου περιφερειακού πάρκινγκ στο κλειστό ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ και παράλληλα θα γίνει αντιπλημμυρική προστασία του γηπέδου’’ δηλώνοντας πως ‘’έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση’’. Όπως είπε: ‘’ Με αυτόν τον τρόπο θα εκμεταλλευθούμε με πάνω από 100 θέσεις θα διαθέσουμε. Παράλληλα, όπως τόνισε ''Επεξεργαζόμαστε με τον δήμαρχο το σενάριο της Δημοτικής Συγκοινωνίας για να μπει ένα λεωφορείο για διαδρομές μέσα στην πόλη’’.

Παράλληλα, τόσο ο  Δήμαρχος Αργοστολίου, όσο και ο αντιδήμαρχος τόνισαν πως: ‘’Αυτή είναι η δέσμη μέτρων που ;έχει προκύψει απο την Κυκλοφοριακή Μελέτη και προσπαθούμε να υλοποιήσουμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το οικόπεδο στο παλιό παιδικό Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, όπως επίσης και το προαύλιο της Ναυτικής Σχολής’’.

Επίσης, έγινε αναφορά στο ζήτημα που δημιουργείται από αμίσθωτα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, που πιάνουν χώρους πάρκινγκ μέσα στο Αργοστόλι, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

Κλείνοντας την απάντησή του ο κ. Μινέτος τόνισε πως: ‘’Με την ύπαρξη της Δημοτικής Αστυνομίας και την ελεγχόμενη στάθμευση στην παραλία, θα λυθούν πολλά ζητήματα’’.

DSC 0123

Οσον αφορά το ερώτημα για το κτήριο της Αστυνομίας ο κ. Μιχαλάτος τόνισε πως: 'Το κτήριο της αστυνομίας ανήκει στην ΕΤΑΔ και ήδη υπάρχουν αιτήματα ιδιωτών για να το πάρουν. Δεν είναι εύκολο να το πάρει ο Δήμος. Η περιουσία αυτή πάει για αξιοποίηση απο ιδιώτες''. 

Γιώργος Χαλαβαζής 

Το συγκεκριμένο θέμα μπορείτε να το ακούσετε απο το 1.30'.00''

{https://www.youtube.com/watch?v=iH8ssw8Ke5s}




00 inkefalonia general ad 300X250