Το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την βελτίωση της καθημερινότητας, εκπαίδευσης, διαβίωσης των ΑμέΑ και το ‘’συγνώμη’’ του Δημάρχου Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 08:52

Το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την βελτίωση της καθημερινότητας, εκπαίδευσης, διαβίωσης των ΑμέΑ και το ‘’συγνώμη’’ του Δημάρχου Αργοστολίου

Στην 2η συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου

Ο Δημοτικός σύμβουλος της παράταξη ‘’Κεφαλονιά Νησί για Όλους’’ Διονύσης Τρωιάννος, έφερε ως ερώτηση στην 2η συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου, το ζήτημα της βελτίωσης της καθημερινότητας, εκπαίδευσης, διαβίωσης των ΑμέΑ στο Αργοστόλι.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, όταν πήρε τον λόγο δήλωσε: ‘’Να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη μέσα από τον Διονύση, για όσα δεν μπορέσαμε να κάνουμε για τα ΑμέΑ. Εχει δίκιο σε όλα ο Διονύσης, όμως τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια που πέσαμε και μέσα στον Κορονοϊο και τρέχαμε να προβάλουμε όλα τα πράγματα, δεν το πήγαμε το συγκεκριμένο ζήτημα, όσο θα θέλαμε. Όμως στο μυαλό μας υπάρχει και ήδη μεταφέραμε το Ειδικό Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο Περατάτων στον χώρο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στο Αργοστόλι, είναι μια κίνηση να πάμε ένα σχολείο σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Στο δημοτικό θέατρο Αργοστολίου, υπάρχει μία μελέτη που ολοκληρώνεται από μέρα σε μέρα, πάνω από 500.000 ευρώ και επισκευάζεται συντηρείται το θέατρο και καλύπτει να υπάρχει με τουαλέτα για ΑμέΑ, αλλά και  καλύτερο σύστημα για πρόσβαση ΑμεΑ.

Όσον αφορά την ορκωμοσία και τα σχόλια που έγιναν, θέλω να σου πω, πως στην προηγούμενη ορκομωσία που είχαμε κάνει το 2019, δεν μπορούσε κάποιος να ξεχωρίσει ποιοι ήταν οι αιρετοί, γιατί ήταν κάτω μαζί με τον κόσμο και γι αυτό είπαμε φέτος να ανεβούμε πάνω στην σκηνή. Πίστευα ότι θα είχες πρόσβαση εκεί, αλλά τελευταία στιγμή αρνήθηκε ο υπάλληλος που δεν έπαιρνε την ευθύνη και έγινε αυτή η εμπλοκή. Όμως δεν υπήρχε κάποια πρόθεση να μην ανέβεις στην σκηνή και σου ζητάω συγνώμη για ό,τι έγινε. Πρέπει να συνεργαστούμε και κάνουμε ό,τι μπορούμε να βελτιώσουμε την πόλη και όλες τις δομές να έχουν πρόσβαση όλα τα ΑμεΑ.

Για το ΚΔΑΠ (Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών), είχαμε την τύχη να έχουμε μια κληρονομία από μια κυρία που θα έρθει να κάνουμε αποδοχή, ένα μεγάλο ακίνητο 500 τμ στον λόφο Χαριτάτου. Και ως δήμος έχουμε αποφασίσει να το κάνουμε εκεί αν βέβαια συμφωνήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα και να κάνουμε πολλά περισσότερα, από αυτά που ήδη έχουμε κάνει.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 04 25 162415Στιγμιότυπο οθόνης 2024 04 25 162510

Να πω εδώ και ένα μπράβο στον αντιδήμαρχο Σπύρο Σαμούρη, για όλες τις ράμπες για τα ΑμεΑ που έχουν γίνει μέσα στο Αργοστόλι'', τόνισε ο Δήμαρχος. 

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Κρυσταλλία Μιχαλάτου, τόνισε για το ζήτημα της πρόσβασης των ΑμέΑ: ‘’Αυτή την στιγμή κάνουμε μια καταγραφή για να δούμε όλα τα δημοτικά κτήρια να έχουν πρόσβαση για ΑμέΑ’’ επίσης τόνισε πως ''έχουμε κάνει αίτημα για seatrack σε πέντε παραλίες του Δήμου Αργοστολίου Πόρο, Σκάλα, Λουρδά, Αμμες και Πλατύς Γιαλός’’.

Το θέμα όπως συζητήθηκε στο 2.25'.50'' του παρακάτω video

{https://www.youtube.com/watch?v=iH8ssw8Ke5s}




00 inkefalonia general ad 300X250