Πως εξηγούνται τα κίτρινα νερά στο Λουρδά αλλά και άλλες ακτές της Κεφαλονιάς;

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 14:40

Πως εξηγούνται τα κίτρινα νερά στο Λουρδά αλλά και άλλες ακτές της Κεφαλονιάς;

Ένα φαινόμενο που συμβαίνει συχνά την περίοδο της άνοιξης, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες και στις ακτές τις Κεφαλονιάς.

Το νερό, κατά μήκος των ακτών, αποκτά ένα κιτρινωπό χρώμα με όσους δεν γνωρίζουν την αιτία, να εκφράζουν φόβο ότι αυτό μπορεί να αποτελεί εστία ρύπανσης ή μολυσμένων υδάτων.

Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και το νερό όχι μόνο δεν είναι επιβλαβές , αλλά και άκρως ευεργετικό.

Αιτία του κιτρινισμού είναι η γύρη , λόγω της ανθοφορίας των κωνοφόρων δέντρων.

Η γύρη λόγω του αέρα , μπορεί να μεταφερθεί σε μεγάλες αποστάσεις, συνεπώς δεν μπορεί να προσδιοριστεί η ακριβής περιοχή προέλευσης.

Για το θέμα επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Διονύση Μινέτο, ο οποίος είναι Περιβαλλοντολόγος και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Παράκτιων Περιοχών, ο οποίος επιβεβαίωσε τα παραπάνω και υπογράμμισε ότι για την πλειοψηφία του κόσμου το γαλάκτωμα γύρης στο νερό είναι άκρως ευεργετικό για τον οργανισμό.

Ωστόσο, όπως τόνισε, άτομα που είναι αλλεργικά θα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με το νερό.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν από την παραλία Λουρδά, όπου το φαινόμενο καταγράφθηκε τις δυο προηγούμενες ημέρες.

Συνεπώς, αν δείτε κάτι ανάλογο τις επόμενες ημέρες και δεν είστε αλλεργικοί, βουτήξτε άφοβα, καθώς η  «μητέρα φύση»  θα φροντίσει το δέρμα σας με τρόπο… φυσικό!

Καλές βουτιές!


Χρήστος Λαμπράκης

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

IMG 2551IMG 2552IMG 2554




00 inkefalonia general ad 300X250