Κεφαλoνίτικη κρεατόπιτα μιάμ μιάμ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015 12:17

Κεφαλoνίτικη κρεατόπιτα μιάμ μιάμ

Φοβερή κρετόπιτα με τραγανό φύλλο και χωρίς υπερβολές στο ρύζι.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 900 γρ. μοσχάρι σε πολύ μικρούς κύβους
  • 400 γρ. χοιρινό σε πολύ μικρούς κύβους
  • 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
  • πιπέρι όσο θέλουμε
  • μαιντανό όσο θέλουμε
  • 2-3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρασί
  • 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασσέ
  • 200 ml. pummaro
  • 2 αβγά
  • λάδι
  • 300 γρ. φέτα
  • 1 ξυλάκι κανέλλα
  • φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • λίγο σάψυχο (μαντζουράνα)


Για το φύλλο:

  • 800 γρ. αλεύρι
  • 1/2 νεροπότηρο κρασί
  • 1/2 νεροπότηρο λάδι
  • 3/4 νεροπότηρου νερό
  • Αλάτι - πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ απο βραδίς. Το πρωί πετάμε την φλούδα πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλλας.
  2. Φτιάχνουμε το φυλλο μας και χωρίζουμε το ζυμαράκι στα 2.
  3. Ανοίγουμε ένα φύλλο και το τοποθετούμε στην λαδωμένη λαμαρίνα του φούρνου (το φύλλο να καλύπτει τα τοιχώματα και να περρισεύει γιατι θα το ενώσουμε με το επάνω φύλλο).
  4. Ρίχνουμε πάνω στο φύλλο την γέμιση την απλώνουμε καλά και καλύπτουμε απο πάνω με το άλλο φύλλο που ανοίξαμε.
  5. Πιάνουμε τις άκρες απο τα 2 φύλλα και αρχίζουμε να τις στρίβουμε γύρω γύρω να γίνει σαν πλεχτό κορδόνι.
  6. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 μόνο με την κάτω αντίσταση και μετά για άλλη 1 ώρα στους 200 με τις πανω και κάτω αντιστάσεις.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή είναι μια συνταγή της φίλης μου της Βαρβάρας - βέρα Κεφαλλονίτισσα!!! Όταν οι φίλοι δοκιμάσαμε αυτή την πίτα "πάθαμε ζημιά". Είναι πραγματική κρεατόπιτα και δεν υπερισχύει το ρύζι.

Για όσους αρέσει το τράγιο: Αντί για 900 γρ. μοσχάρι και 400 γρ. χοιρινό μπορείτε να βάλετε 450 γρ. μοσχάρι, 400 γρ. χοιρινό και 450 γρ. τραγιο όλα σε μικρούς κύβους. Κατά τα άλλα η συνταγή παραμένει ίδια.


Πηγή: sintagespareas.gr  


Φόρτωση…

Φόρτωση…


Σχολιάστε