Ποιος είναι ο... διαδηλωτής με το κολονάτο ποτήρι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 11:36

Ποιος είναι ο... διαδηλωτής με το κολονάτο ποτήρι

Tο γύρο του κόσμου έκαναν οι φωτογραφίες του ηλικιωμένου, ο οποίος διαδήλωνε στη συγκέντρωση του «Μένουμε Ευρώπη» της περασμένης εβδομάδας, κρατώντας.

Η εφημερίδα "Αγορά" έψαξε και τον βρήκε! Πρόκειται για τον Δημήτρη Βαμβακάρη, έναν διεθνώς καταξιωμένο αρχιτέκτονα-ξυλουργό, ο οποίος μάλιστα, όπως αποκάλυψε στην εφημερίδα μια μέρα πριν είχε κατέβει και στη συγκέντρωση της AΔΕΔΥ, αλλά και σε αυτή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ λίγες μέρες πριν!

«Την Κυριακή, ήμουν στην διαδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ηχεία ήταν τέρμα δυνατά και είχε βαβούρα. Λέω σε έναν συμμαθητή μου που είμαστε μαζί "Α, εδώ δεν αντέχεται χωρίς ποτούλια. Αύριο θα κατέβω οργανωμένος"».

Ο κ. Βαμβακάρης από το Κουκάκι στη συγκέντρωση του «Μένουμε Ευρώπη» πήρε το αγαπημένο του απεριτίφ από ένα μπαρ κοντά στην πλατεία Συντάγματος και ζήτησε από έναν φίλο του «να με βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία πριν τον πόλεμο» καθώς κρατούσε το ποτό που έχει γίνει όπως λέει, «προέκταση του χεριού μου».

«Πού να φανταστώ τί θα γινόταν με ένα ποτήρι! Επί 40 χρόνια, ζω μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Στην Ιταλία αν γινόταν μια διαδήλωση θα προκαλούσε εντύπωση αν κάποιος δεν κρατούσε ένα spritz, το οποίο εκεί κοστίζει από 1.80 μέχρι 4 ευρώ- στις ακριβές πόλεις. Μένω στο Κουκάκι, έχω προβλήματα όπως όλος ο κόσμος και το θέμα είναι ότι κρατάω ένα απεριτίβο. Αν κρατούσα μια μπύρα θα είχε γίνει θέμα;» λέει διασκεδάζοντας με τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον «άγνωστο με το ροζέ κρασί».

Ο ίδιος δηλώνει επαναστάτης και «δυσαρεστημένος πολιτικά και με τους μεν και με τους δε. Γιαυτό κατέβηκα και στις δύο διαδηλώσεις. Και οι μεν και οι δε κατεβαίνουν στη διαδήλωση αν θίγεται το οικονομικό τους συμφέρον. Δεν υπάρχει ιδεολογία, ούτε οικονομική, ούτε πολιτική. Ούτε Μένουμε Ευρώπη. Το θέμα είναι να μένουμε εραστές του ωραίου».

Οι φίλοι του, του στέλνουν συνεχώς μηνύματα με παραλλαγές της φωτογραφίας του: «Γελάω πολύ αλλά απορώ κιόλας! Ο κόσμος είναι παλαβός. Άλλοι μου λένε κατέστρεψες ένα κόμμα. Άλλοι λένε ότι είμαι από την Εκάλη, ότι έχω τα λεφτά μου στο εξωτερικό και ότι πίνω το αίμα των εργαζομένων μου. Βλέπεις κανέναν εργαζόμενο εδώ; Ούτε εγώ δεν εργάζομαι πια εδώ μέσα, έτσι όπως έχουν γίνει οι δουλειές» λέει κοιτάζοντας γύρω του στο ακατάστατο εργαστήριο ξυλουργικής στο Κουκάκι.

Πηγή: news.gr