Items filtered by date: Δεκέμβριος 2013

Εικόνα : Αλέξανδρος Σουπιωνάς

Published in Photo Stories
Το Facebook μπορεί σήμερα να μοιάζει με μια... θάλασσα πληροφοριών και φωτογραφιών και οι ενημερώσεις να γίνονται σε πραγματικό χρόνο, ωστόσο, όταν πρωτοξεκίνησε το 2004, η πλατφόρμα δεν είχε καμία σχέση με αυτή που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

Σύμφωνα με τον πρώτο τεχνικό διευθυντή του Facebook, Άνταμ Ντάντζελο, όταν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης βγήκε στον αέρα, στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, είχε μόνο αυτά τα οκτώ χαρακτηριστικά:

  • Λογαριασμούς χρηστών (απαιτούσε το αληθινό όνομα του καθενός και μπορούσε να ανοιχθεί μόνο από όποιον είχε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Harvard).
  • Προσκλήσεις (μπορούσε να τις στείλει κανείς σε κάθε μια διεύθυνση e-mail, πάντα του Harvard)
  • Προφίλ (το μόνο που είχαν τότε τα προφίλ του Facebook ήταν η μία και μοναδική φωτογραφία του χρήστη)
  • Πληροφορίες Χρήστη (όποιος είχε λογαριασμό μπορούσε να τον εμπλουτίσει με στοιχεία του, όπως η ημερομηνία γέννησης, η διεύθυνσή του, το τηλέφωνό του, η αγαπημένη του μουσική, τα αγαπημένα του βιβλία, τα μαθήματα που παρακολουθούσε στο πανεπιστήμιο)
  • Αναζήτηση (μπορούσε να γίνει με βάση το όνομα, το πανεπιστημιακό έτος και τα μαθήματα)
  • Περιορισμοί για το ποιος μπορεί να δει το προφίλ (υπήρχε η δυνατότητα το προφίλ να είναι ορατό μόνο σε φίλους ή μόνο σε άτομα που βρίσκονται στο ίδιο πανεπιστημιακό έτος με τον χρήστη)
  • Ένα γράφημα με τους φίλους του χρήστη.
  • Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υπήρχαν ούτε μηνύματα, ούτε... σκουντήγματα, ούτε ειδοποιήσεις, ούτε τοίχοι, ούτε status.

Πιθανώς κανείς δεν θα θυμάται ότι τότε δεν λεγόταν Facebook, αλλά The Facebook, καθώς και ότι επάνω αριστερά ως λογότυπο της σελίδας χρησιμοποιούνταν μια... φωτογραφία του Αλ Πατσίνο. Τέλος, στο κάτω μέρος σημειωνόταν ότι το μέσο ήταν μια παραγωγή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

 

Published in Fresh
Το κλασικό cheeseburger στη χορτοφαγική εκδοχή, που δεν στερεί σε γεύσεις.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα τις φακές, το καρότο, το κρεμμύδι και τις πατάτες και τα καλύπτουμε με νερό.Τα βράζουμε για 25' να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψωμί, το κόρν φλαουρ, τον μαϊντανό, το κάρυ, το κύμινο και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Πάθουμε 4 μπιφτέκια.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ.  ελαιόλαδο να ζεσταθεί.  Ψήνουμε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν από την μια πλευρά και τα αναποδογυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση. Τα αλείφουμε με μαργαρίνη και βάζουμε επάνω φέτες κρεμμύδι, ένα μπιφτέκι, μια φέτα ντομάτα και λίγο τριμμένο τυρί. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ψωμάκια και αλείφουμε με λίγη μαργαρίνη.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C για 4'-5'.
Σερβίρουμε με πατάτες η με τσιπς πατάτας.


Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά
Published in Fresh
Στη Γενική Κλινική «Iασις» Ηλία Γαβριλάκη στα Χανιά, εισήχθη την Τετάρτη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν προκαλεί ανησυχία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Μητσοτάκη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Εικόνα : Χρήστος Γιαμπουράνης

Published in Photo Stories
Σελίδα 11336 από 13771

336 X 280

00 inkefalonia general ad 300X250