Αυτό είναι το καλύτερο σνακ που μπορείς να φας πριν κοιμηθείς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 21:30

Αυτό είναι το καλύτερο σνακ που μπορείς να φας πριν κοιμηθείς

Istock

Οι ειδικοί συμφωνούν!

Είσαι έτοιμη να ξαπλώσεις στο κρεβάτι μετά από μια κουραστική μέρα και ελπίζεις να κοιμηθείς γρήγορα αντί να κοιτάς το ταβάνι σου για ώρες; Πιθανότατα έχεις ήδη τα συστατικά που χρειάζεσαι για ένα σνακ πριν από τον ύπνο, το οποίο έχει εγκριθεί από διαιτολόγους και θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς - η μπανάνα με φυστικοβούτυρο λέγεται πως είναι το καλύτερο σνακ για καλό ύπνο.

Αυτό που τρως πριν τον ύπνο και πόσο σύντομα πριν τον ύπνο το τρως μπορεί να επηρεάσει τόσο τον ύπνο όσο και την πέψη σου. Εάν το φαγητό σου δεν χωνεύεται πριν πας για ύπνο, τότε το σώμα σου ξοδεύει χρόνο για να ξεκουραστεί στην πέψη των τροφίμων. Τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης μπορούν να σε κρατήσουν ξύπνια, ανάλογα με το πόσο ευαίσθητο είναι το σώμα σου. Οι ειδικοί προτείνουν την αποφυγή της επεξεργασμένης ζάχαρης και των υδατανθράκων πριν τον ύπνο γιατί μπορούν να συμβάλουν στον κακό ύπνο και την πέψη. Αλλά μερικές φορές ο εγκέφαλός φωνάζει ότι χρειάζεται κάτι γλυκό μετά από μια αγχωτική μέρα, επειδή τα σάκχαρα και οι υδατάνθρακες θα του δώσουν ντοπαμίνη. Μια μπανάνα με φυστικοβούτυρο μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα.

Αυτά τα συστατικά όχι μόνο αποτελούν ένα υπέροχο ζευγάρι, αλλά βοηθούν επίσης το ένα το άλλο. Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους μυς να χαλαρώσουν. Τα φυστικοβούτυρο περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε σεροτονίνη στον εγκέφαλο και είναι πρόδρομος της μελατονίνης. Τρώγοντας τα μαζί, οι υδατάνθρακες από την μπανάνα μπορούν να κάνουν την τρυπτοφάνη πιο διαθέσιμη στον εγκέφαλό και να αυξήσουν την ικανότητά σου να κοιμηθείς γρήγορα για ύπνο. 

womenonly.gr