Αποτοξίνωση: Οι 7 τροφές που σε βάζουν σε πρόγραμμα, χωρίς να κάνεις δίαιτα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 19:45

Αποτοξίνωση: Οι 7 τροφές που σε βάζουν σε πρόγραμμα, χωρίς να κάνεις δίαιτα

pexels

Το καλοκαίρι οδεύει και επισήμως στο τέλος του και επιστρέφουμε σιγά σιγά στη ρουτίνα.

Αν και αρνούμαστε να δεχτούμε ότι ξεκινά μία νέα σεζόν, ξέρουμε ότι ήρθε η ώρα για ολική επαναφορά.

Ας ξεκινήσουμε από τη διατροφή, που είναι και πιο εύκολο. Απόλαυσες τα καλαμαράκια σου, τις πατατούλες, τα τοπικά γλυκά και λοιπά εδέσματα και ήπιες λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο. Και πολύ καλά έκανες. Ωστόσο, τώρα πρέπει να σκεφτείς την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σου και τι χρειάζεται προκειμένου να έχει ενέργεια, δυνατό ανοσοποιητικό και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η αποτοξίνωση επιβάλλεται, αλλά χωρίς δίαιτες και στερήσεις. Απλώς καταναλώνοντας τις σωστές τροφές.

Οι τροφές που ακολουθούν είναι οι ιδανικές επιλογές για να απομακρύνεις τις τοξίνες από το σώμα και να του δώσεις τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεται. Αν οι διακοπές σου έχουν τελειώσει, ώρα να μπεις σε (χαλαρό) πρόγραμμα.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι ένα απαραίτητο λαχανικό που λειτουργεί ως ασπίδα στα χημικά που μπαίνουν στο σώμα, και ειδικά στο συκώτι. Καθάρισε τον οργανισμό σου με μπρόκολο, που δεν χρειάζεται να φας σκέτο.

Γκρέιπφρουτ για πρωινή αποτοξίνωση

Το αγαπημένο εσπεριδοειδές που καίει λίπος και είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Γεμάτο βιταμίνες A, C και Β1, βιοτίνη, φυτικές ίνες και κάλιο αλλά και το κορυφαίο φρούτο για να κάψεις λίπους. Το βάζεις στο πρωινό σου και όλα πάνε πρίμα.

Αγκινάρες

Κάνε ένα δώρο στο αίμα και το συκώτι σου και βάλε τις αγκινάρες στη διατροφή σου. Καίνε τα λιπαρά και, αντικειμενικά, είναι πεντανόστιμες.

Αβοκάντο, για να μην νιώθεις ότι κάνεις αποτοξίνωση

Το αβοκάντο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που βοηθούν το σώμα σου να αποβάλει τις τοξίνες που μαζεύτηκαν στις διακοπές. Η φανταστική τροφή που περιέχει 20 διαφορετικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που μειώνουν το ρίσκο για διαβήτη, παχυσαρκία και καρδιακή νόσο.

Kale

Τα αμινοξέα που θα βρεις στο λαχανικό kale διατηρούν κανονικά τα επίπεδα της χοληστερίνης και της πίεσης, εξαιτίας του μαγνησίου και του καλίου.

Πράσινο τσάι για σταθερή αποτοξίνωση

Το πράσινο και το matcha είναι γνωστά για την ικανότητά τους να αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Τα αντιοξειδωτικά τους ενισχύουν τη λειτουργία του συκωτιού και συμβάλουν ακόμα και στην απώλεια βάρους.

Ρόδι

Ο χυμός από το αγαπημένο φρούτο σου δίνει μπόλικη βιταμίνη C αλλά και φυτικές ίνες ενώ βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης. Προτίμησε τον χυμό από τους σπόρους, οι οποίοι χωνεύονται πιο δύσκολα.

ladylike.gr