Κινητές μονάδες σε μεγάλα ξενοδοχεία για να εμβολιάσουν εργαζόμενους, πόσα παιδιά 12 με 14 έχουν εμβολιαστεί

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 20:00

Κινητές μονάδες σε μεγάλα ξενοδοχεία για να εμβολιάσουν εργαζόμενους, πόσα παιδιά 12 με 14 έχουν εμβολιαστεί

EUROKINISSI

Για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο κρατικός μηχανισμός για τον εμβολιασμό σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες μίλησε μεταξύ άλλων ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Πόσα παιδιά 12 με 14 ετών έχουν εμβολιαστεί.

Για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, χωρίς να έχει στο πλευρό του την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία κάνει χρήση της καλοκαιρινής της άδειας και δεν βρέθηκε στην ενημέρωση. 

«Έχουν πραγματοποιηθεί σήμερα 37.000 εμβολιασμοί. Θα κλείσει με 45.000. Περισσότεροι από 5.170.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. 49% στο γενικό πληθυσμό, 58% στον ενήλικο.

Περίπου 5.300 παιδιά 12 με 14 έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Στον κατ' οίκον εμβολιασμό άνοιξε στις 20 Ιουλίου και έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες και έχουν εμβολιαστεί 725. Αναπτύχθηκαν 46 ομάδες κινητών συνεργείων που εμβολίασαν πάνω από 300 πολίτες.

Αναπτύσσουμε κινητά συνεργεία για τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, έχουν εμβολιαστεί 6.000 πολίτες. Αναπτύσσουμε δράσεις για άστεγους, ρομά και μετανάστες και θα υπάρξει διευκόλυνση και των υπαλλήλων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων. Είτε θα μεταβούμε στην ξενοδοχειακή μονάδα με κινητό συνεργείο είτε θα διευκολύνουμε για τα εμβολιαστικά κέντρα».

Τρίτη δόση

«Επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι να μπορούμε να υποδεχθούμε την τρίτη δόση. Κατευθηντήριες θα δώσει η εθνική επιτροπή. Δεν φαίνεται να χρειάζεται προς το παρόν. Η Εθνική Επιτροπή θα κινηθεί μάλλον σε ανοσοκατασταλμένους και με βάση το πότε έγινε ο εμβολιασμός. Αν η Επιτροπή το αποφασίσει θα μπορούμε να το υλοποιήσουμε

Καμία χώρα της ΕΕ δεν έχει αποφασίσει τρίτη δόση. Ανοσοκατασταλμένοι και μεγάλες ηλικίες έχουν μειωμένη απάντηση στο εμβόλιο. Οι έξι μήνες δεν ισχύουν. Η γενική γραμμή θα κινηθεί σ' αυτό που σας περιγράφω».

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.156 νέα κρούσματα, 188 διασωληνωμένους και 8 νέους θανάτους.

dikaiologitika.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ