Καφές ή τσάι; Ποιο από τα δύο ροφήματα είναι καλύτερο για το πρωινό σου ξύπνημα;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021 20:30

Καφές ή τσάι; Ποιο από τα δύο ροφήματα είναι καλύτερο για το πρωινό σου ξύπνημα;

Ο καφές και το τσάι είναι τα δύο ροφήματα που καταναλώνονται περισσότερο παγκοσμίως. Παρόλα αυτά, τα πρωινά οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν περισσότερο ένα φλιτζάνι καφέ απ’ ότι ένα φλιτζάνι τσαγιού. Αν και αυτό μπορεί να υποδηλώνει προσωπικές προτιμήσεις, η επιλογή του καφέ ως επίσημου starter για την ημέρα, μπορεί να μην είναι τόσο τυχαία όσο νομίζεις.

Παρακάτω μοιραζόμαστε μαζί σου τους λόγους για τους οποίους ο καφές μπορεί να είναι όντως η καλύτερη πρωινή εναλλακτική μαζί με τα οφέλη του.

Ο καφές θα σε βοηθήσει να ασκηθείς καλύτερα

Εάν σου αρέσει να ξυπνάς και να κάνεις την καθημερινή σου προπόνηση για μια πρωινή ενέργεια, ο καφές μπορεί να είναι η κατάλληλη επιλογή. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο καφές έχει μεγαλύτερη ποσότητα καφεΐνης σε σχέση με το τσάι, ο καφές μπορεί να βελτιώσει τη φυσική σου απόδοση και να μειώσει την κόπωση από την άσκηση.

Ο καφές θα σε βοηθήσει στο να συγκεντρωθείς

Πρέπει να συγκεντρωθείς ενώ γράφεις ή συμμετέχεις σε μια δραστηριότητα που απαιτεί αρκετή προσοχή; Σε αυτήν την περίπτωση, ο καφές μπορεί να είναι η επιλογή σου! Επειδή αυτό το ρόφημα περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα καφεΐνης, θα σε βοηθήσει να είσαι σε εγρήγορση και να δουλέψεις κατά τις νυχτερινές ώρες, για παράδειγμα. Ο καφές θα σε βοηθήσει επίσης να παραμείνεις συγκεντρωμένη και να σε κρατήσει σε εγρήγορση.

Ο καφές θα σου δώσει μια άμεση ώθηση

Το τσάι είναι ένα ρόφημα που περιέχει καφεΐνη και L-θεανίνη. Η θεανίνη θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, καθώς η καφεΐνη αλληλεπιδρά με τους υποδοχείς αδενοσίνης στον εγκέφαλό σου και μειώνει αυτό το αίσθημα κόπωσης.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι υψηλότερες συγκεντρώσεις καφεΐνης στο αίμα μπορεί να εμφανιστούν μόνο 15 λεπτά μετά την κατανάλωση της, μπορείς να καταλάβεις γιατί ο καφές είναι το ποτό που δίνει άμεση ενέργεια.

Ο καφές μπορεί να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα λίπους, ειδικά στους άνδρες. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ζώα έδειξαν επίσης το ίδιο αποτέλεσμα. Μια άλλη ενδιαφέρουσα μελέτη δείχνει ότι το χλωρογενικό οξύ είναι μια ισχυρή ουσία για τη μείωση του σωματικού βάρους, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι ο καφές είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για όσες από εμάς αναζητούν ένα πιο λεπτό σώμα.

Ο καφές μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη

Μια μελέτη έδειξε ότι η καφεΐνη θα μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη. Μόνο 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα θα οδηγήσουν σε μείωση του κινδύνου της νόσου κατά 42%, κάτι που είναι αρκετά ενδιαφέρον. Σε μια άλλη μελέτη, ο καφεϊνούχος καφές έδειξε ότι είχε αντίκτυπο στις μειωμένες πιθανότητες ανάπτυξης διαβήτη τύπου II.

womenonly.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250