8 μύθοι για τη γυμναστική που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 10:30

8 μύθοι για τη γυμναστική που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Unsplash

Είτε είσαι fitness instructor, είτε ξεκίνησες τη γυμναστική πριν λίγες μέρες, υπάρχουν κάποιες αλήθειες που πρέπει να αποδεχθείς αλλά και κάποιοι μύθοι που πρέπει να ξεχάσεις. Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα νιώσεις πολύ καλύτερα με τον εαυτό σου.

Οι μύθοι που ακούμε πολλά χρόνια και που, για κάποιο λόγο, έχουμε αποφασίσει ότι ισχύουν. Όπως το ότι μπορείς να τρως σαν κτήνος, αν γυμνάζεσαι συστηματικά. Πάμε λοιπόν να ξεδιπλώσουμε αυτό το κουβάρι και να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Αν δεν πονέσεις, δεν είναι γυμναστική

Ίσα ίσα, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Αν πονάς, σημαίνει ότι μάλλον έχεις τραυματιστεί. Η μυική ξηρότητα στην αρχή είναι φυσιολογική, αλλά αν είναι επίμονη, σημαίνει ότι κάνεις κάτι λάθος.Όπως το ότι το παρακάνεις με την ένταση.

Αν ιδρώνεις πολύ, δεν είσαι fit

Και εδώ ισχύει το αντίθετο. Ο ιδρώτας είναι ο τρόπος του σώματος να διατηρήσει δροσερή θερμοκρασία. Όσοι γυμνάζονται ιδρώνουν περισσότερο από εκείνους που κάνουν καθιστική ζωή, συνεπώς χάνουν και λιγότερο νάτριο από το σώμα, επειδή απορροφά ξανά το περισσότερο.

Καις περισσότερο λίπος αν γυμνάζεσαι πολύ και σε χαμηλή ένταση

Όσο πιο υψηλή είναι η ένταση στη γυμναστική, τόσο μεγαλύτερη η καύση των θερμίδων ανά λεπτό. Απλώς, όταν ξεκινάς, συστήνεται να μένεις σε χαμηλή ένταση, προκειμένου να μην τραυματιστείς.

Αν γυμνάζεσαι, μπορείς να τρως τα πάντα

Αν και είναι μακράν χειρότερο να τρως χάλια και να μην γυμνάζεσαι καθόλου, η άσκηση έχει αποτελέσματα όταν καταναλώνεις θρεπτικές τροφές.

Αν δεν γυμνάζεσαι συχνά και σκληρά, δεν θα δεις αποτέλεσμα

Έχουμε πει εδώ ότι έρευνες υποστηρίζουν ότι η ήπια άσκηση, όπως το περπάτημα και η κηπουρική, μερικές φορές την εβδομάδα, σου δίνει απίστευτα οφέλη και μειώνει το ρίσκο για καρδιακή νόσο.

Η γυμναστική λύνει όλα τα προβλήματα υγείας

Η ποσότητα και η ποιότητα της ζωής σου βελτιώνεται με τη γυμναστική και αυτοί δεν είναι σίγουρα μύθοι. Μειώνει το ρίσκο για αρκετές νόσους, αλλά λειτουργεί περισσότερο προληπτικά και λιγότερο θεραπευτικά.

Τα βάρη αυξάνουν τον όγκο σου

Μία κλασική δικαιολογία που χρησιμοποιούμε κυρίως εμείς οι γυναίκες, γιατί νομίζουμε ότι θα γίνουμε body builders αν σηκώσουμε μερικά βάρη. Στην πραγματικότητα, είναι ένας γρήγορος τρόπος να κάψουμε λίπος.

Όσο περισσότερο γυμνάζεσαι, τόσο το καλύτερο

Εννοείται ότι υπάρχει περίπτωση να το παρακάνεις με τη γυμναστική και να τραυματιστείς ή να φτάσεις ακόμα και στην κατάθλιψη. Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και εδώ θέλει μέτρο.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250