Βρετανία: Μείωση των κρουσμάτων κατά 70% με την πρώτη δόση της Pfizer

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 13:38

Βρετανία: Μείωση των κρουσμάτων κατά 70% με την πρώτη δόση της Pfizer

eurokinissi

Μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι μετά τον εμβολιασμό με την 1η δόση της Pfizer μειώθηκαν οι μολύνσεις με κορονοϊό κατά 70%.

O Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (PHE) δημοσίευσε δεδομένα από τον «πραγματικό κόσμο» στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα άτομα που είχαν λάβει την πρώτη δόσητου εμβολίου κορονοϊού των Pfizer-BioNTech.

Τα δεδομένα, τα οποία δημοσιεύθηκαν στο Lancet, έδειξε ότι υπήρξε μείωση περίπου 70% στις λοιμώξεις μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης μετά τον πρώτο πυροβολισμό.

Αυτή είναι μια παρόμοια μελέτη, από πολλές απόψεις, με αυτη που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Υπουργό Υγείας του Ισραήλ, η οποία έδειξε ότι το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech ήταν 98,9% αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτων COVID-19, 99,2% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών, μείωσε τη νοσηρότητα κατά 95,8% και μείωσε την πιθανότητα νοσηλείας κατά 98,9%.

Σε αντίθεση με τη μελέτη του Ηνωμένου Βασιλείου, η μελέτη του Ισραήλ επικεντρώθηκε και στις δύο δόσεις, ενώ η βρετανική μελέτη επικεντρώθηκε στα δεδομένα μετά την πρώτη αρχική δόση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επεκτείνει τη χρονική απόσταση μεταξύ των δύο δόσεων στις 12 εβδομάδες, αν και τρεις εβδομάδες είναι το διάστημα που συστήνεται από την εταιρεία.

Ο στόχος στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι να εμβολιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ειδικά εκείνους που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο προσφέροντας τους έστω και μερική προστασία.

dikaiologitika.gr