Οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να τρως καθημερινά φυστικοβούτυρο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 17:30

Οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να τρως καθημερινά φυστικοβούτυρο

Αν λατρεύεις το συγκεκριμένο τρόφιμο, σου δίνουμε παραπάνω λόγους να το απολαμβάνεις καθημερινά

Το φυστικοβούτυρο είναι ένα αγαπημένο τρόφιμο, που συνοδεύει αρκετές επιλογές πρωινού και σνακ όλες τις ώρες της ημέρας.

Παρακάτω θα βρεις τους λόγους για τους οποίους αξίζει να τρως καθημερινά το φυστικοβούτυρο αλλά με μέτρο, καθώς έχει αρκετές θερμίδες, κορεσμένα λίπη και αλάτι:

Κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς
Βασικό συστατικό του φυστικοβούτυρου είναι το ελαιόλαδο, το οποίο βελτιώνει την υγεία της καρδιάς. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα, 46 γραμμάρια φυστικιών ή φυστικοβούτυρου την ημέρα, μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς αλλά και του διαβήτη, μετά από διάστημα 6 μηνών.

Βοηθά στην απώλεια βάρους
Τα φυστίκια θεωρούνται ιδιαίτερα χορταστικά καθώς είναι γεμάτα πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και λίπος. Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα που έγινε σε πάνω από 50.000 γυναίκες, η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών βοηθάει στην απώλεια βάρους συγκρτικά με μια διατροφή που δεν περιλαμβάνει ξηρούς καρπούς.

"Χτίζει" το μυικό σύστημα
Το βούτυρο από καρπούς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, που σημαίνει πως όχι μόνο "χτίζει" αλλά και επιδιορθώνει τους μύες. 

Μειώνει τον κίνδυνο για ασθένειες του μαστού
Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Breast Cancer Research and Treatment, η κατανάλωση ξηρών καρπών και φυστικοβούτυρου μειώνει τον κίνδυνο για ασθένεια μαστού BDD μέχρι την ηλικία των 30. Η συγκεκριμένη ασθένεια αξίζει να σημειωθεί πως αυξάνει το ρίσκο για καρκίνο του μαστού.




00 inkefalonia general ad 300X250