Σκέφτεστε να προχωρήσετε σε εμφυτεύματα δοντιών; – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 16:43

Σκέφτεστε να προχωρήσετε σε εμφυτεύματα δοντιών; – Τι πρέπει να γνωρίζετε

xeiroyrgos

Μερικές οδοντοστοιχίες είναι πιο γερές από κάποιες άλλες. Αυτό οφείλεται στα γονίδια και φυσικά στην προσεγμένη υγιεινή των δοντιών κατά τη διάρκεια της ζωής του ατόμου. Συγκεντρώσαμε εδώ ορισμένα στοιχεία, τα οποία μπορούν να σας διαφωτίσουν σχετικά με την θεραπεία με οδοντικά εμφυτεύματα και τα πλεονεκτήματά της.

Αποφασίστε το γρήγορα

Όσο νωρίτερα βάλτε εμφυτεύματα τόσο το καλύτερο, καθώς μετά την εξαγωγή των δοντιών σας το κενό θα δημιουργεί μία αντιαισθητική εικόνα. Ένα χρονικό διάστημα 2 μηνών είναι αρκετό για να ξεκινήσετε τα εμφυτεύματα μετά την εξαγωγή, ώστε να είναι έτοιμο το οστό να τα κρατήσει.

Διάρκεια

Η θεραπεία είναι μακρά και μπορεί να φτάσει τους 6 -10 μήνες. Αυτό εξαρτάται από την περιοχή της γνάθου που τοποθετείται το εμφύτευμα και φυσικά από τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν από τον ορθοδοντικό.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αν καπνίζετε τότε η στοματική υγιεινή σας δεν είναι η επιθυμητή και μπορεί να προκύψουν προβλήματα με το οστό της γνάθου και την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Γι’ αυτό καλό είναι να κόψετε το κάπνισμα αρκετό καιρό πριν ξεκινήσετε θεραπεία.

Τα εμφυτεύματα μπορούν να τοποθετηθούν μόνο μετά τα 18 χρόνια και δεν ενώνονται με τα δόντια σας. Πολύ θετικό είναι ότι δεν μπορούν να προσβληθούν από τερηδόνα και αν οι έλεγχοί σας στον οδοντίατρο είναι τακτικοί, τότε δεν έχετε να φοβάστε τίποτα για την συντήρησή τους.

Εκτός από τα εμφυτεύματα, προσθετικές εργασίες που επίσης είναι πολύ αποδοτικές και αποτελεσματικές είναι οι όψεις ρητίνης και οι όψεις πορσελάνης. Ο χειρουργός οδοντίατρος θα σας κατατοπίσει επαρκώς για το τι επιλογές έχετε και τι σας ταιριάζει αναλόγως της φύσης των δοντιών σας.

Χειρουργός Οδοντίατρος Dr. Τσεγρένη Θεοδώρα

Ιστοσελίδα: drtsegreni.grgr

Τηλ. Ιατρείου: 2109595407

 




00 inkefalonia general ad 300X250