Έρευνα: Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να βγεις για περπάτημα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 20:30

Έρευνα: Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να βγεις για περπάτημα

Το περπάτημα προσφέρει μερικά εντυπωσιακά ψυχικά και σωματικά οφέλη. Πότε όμως είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να βγεις έξω να περπατήσεις; Λοιπόν, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, το περπάτημα μετά το κύριο γεύμα σου, παρέχει τη μεγαλύτερη ενίσχυση στην υγεία.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Library of Medicine του Βρετανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, το περπάτημα για 20 λεπτά μετά από ένα βραδινό γεύμα μπορεί να μειώσει την «ακίδα της γλυκόζης μετά το γεύμα», καθώς και να βελτιώσει κάθε είδους δείκτες για την καρδιομεταβολική νόσο. Με απλά λόγια, μια βόλτα μετά το γεύμα μπορεί να βελτιώσει την πέψη, την υγεία της καρδιάς, τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα και να ρυθμίσει την αρτηριακή πίεση.

Πώς διεξήχθη η έρευνα;

Μια μελέτη για τους Κινέζους διαβητικούς τύπου 2 διαπίστωσε ότι εκείνοι που περπατούσαν σε διάδρομο στο 60% για μόλις 20 λεπτά μετά το δείπνο, «μείωσαν τον μέσο όρο και το peak του αίματος-γλυκόζης μετά το γεύμα» και «βελτίωσαν τη ρύθμιση της γλυκόζης για 12 ώρες μετά το γεύμα».

Οι συμμετέχοντες με γαστρεντερική παλινδρόμηση που επέλεξαν να περπατήσουν μετά το δείπνο αντί να κάτσουν να χαλαρώσουν, βρέθηκε να έχουν σημαντικά χαμηλότερο (12%) κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων γαστρικής παλινδρόμησης (καούρα από το φαγητό).

Επίσης, από την έρευνά τους, διαπιστώθηκε επίσης ότι πολλές χρόνιες ασθένειες μπορούν να βελτιωθούν απλά αν βγoύμε να κάνουμε μια βόλτα, ειδικά μετά από ένα γεύμα. «Η επίδραση του γρήγορου περπατήματος μετά το δείπνο είναι σημαντική για τη θεραπεία της λιπώδους διήθησης του ήπατος και μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ήπατος», λένε οι ερευνητές στη μελέτη.

Η βόλτα νωρίς το πρωί μπορεί να μας βοηθήσει να ξυπνήσουμε, αλλά χάρη σε αυτήν την έρευνα, το περπάτημα μετά το δείπνο θα μπορούσε να είναι η απάντηση για μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Ήρθε η ώρα να βγάλεις τα αθλητικά σου από το ντουλάπι ..

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250