Γιατί είναι καλύτερα να θεραπεύσετε τους κιρσούς αυτή την εποχή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 20:40

Γιατί είναι καλύτερα να θεραπεύσετε τους κιρσούς αυτή την εποχή

Οι φλεβικές παθήσεις είναι αλήθεια πως εμφανίζονται πολύ συχνότερα από όσο μπορεί να υποψιάζεστε.

Οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί, που συνιστούν εκδηλώσεις της ύπαρξης φλεβικής νόσου στον οργανισμό, ταλαιπωρούν 7 στους 10 ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο!

Γνωστοί ως «φλεβίτιδα», οι κιρσοί εκτός από σοβαρό αισθητικό ζήτημα που προκαλούν στα κάτω άκρα των ασθενών, συνήθως συνοδεύονται από πόνο, αίσθημα βάρους, κάψιμο, πρήξιμο ή και τοπική φαγούρα, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητά τους.

Δείτε παρακάτω γιατί συστήνεται να απευθυνθείτε άμεσα σε ειδικό ιατρό, ώστε να λάβετε διάγνωση και εφόσον κριθεί αναγκαίο, κατάλληλη για την περίπτωσή σας θεραπεία.

Γιατί δεν πρέπει να καθυστερείτε τη θεραπεία των κιρσών

Οι κιρσοί -όπως φυσικά και οι ευρυαγγείες- μπορούν να θεραπευτούν με ελάχιστα επεμβατικές διαδικασίες και γι αυτό δεν χρειάζεται να νιώθετε άγχος ή και φόβο για τη διαδικασία.

Οι σύγχρονες θεραπείες εφαρμόζονται με ασφάλεια κάθε εποχή του χρόνου, σε περιβάλλον ιατρείου ή νοσοκομείου, αλλά πολλοί ασθενείς επιλέγουν τη χειμερινή περίοδο λόγω των ενδυματολογικών επιλογών που περιορίζουν την έκθεση των ποδιών από τα βλέμματα των υπολοίπων.

Η κατάλληλη εποχή λοιπόν, για να ξεκινήσετε τη θεραπεία των κιρσών είναι εκείνη που θα καταλήξετε με τον θεράποντα ιατρό σας ανάλογα την κατάσταση της υγείας σας.

Προκειμένου να επιλεγεί η κατάλληλη θεραπεία για εσάς συνεκτιμάται πάντα το στάδιο εξέλιξης της φλεβικής νόσου στον οργανισμό σας, καθώς και τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς σας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όσο πιο άμεσα λάβετε θεραπεία για τους κιρσούς, τόσο πιο ανώδυνη θα είναι η θεραπεία και τόσο πιο αισθητικά άψογο θα είναι το αποτέλεσμα.

Ακόμη, ακριβώς επειδή γίνεται λόγος για παθήσεις των φλεβών που είναι εξελικτικές, συμβαίνει όσο αφήνονται χωρίς φροντίδα ή θεραπεία, να επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα.

Επομένως, αν έχετε παρατηρήσει στα πόδια σας να σχηματίζονται ευρυαγγείες ή έχετε έντονα διεσταλμένες φλέβες (κιρσούς), χρειάζεται να απευθυνθείτε σε ειδικό χειρουργό προκειμένου να συζητήσετε και να συναποφασίσετε για την μετέπειτα πορεία σας.

Πώς γίνεται η διάγνωση και η θεραπεία για τους κιρσούς;

Οι κιρσοί συνιστούν εκδηλώσεις ύπαρξης φλεβικής νόσου στον οργανισμό του ασθενούς, που οφείλονται σε κάποια δυσλειτουργία των επιφανειακών φλεβών οι οποίες εντοπίζονται σε περιοχές των κάτω άκρων, πιο συχνά των γυναικών.

Η δυσλειτουργία αυτή ωθεί το αίμα να λιμνάζει σε κάποια σημεία των άκρων προκαλώντας διαστολή στις επιφανειακές φλέβες, αντί να ρέει ομαλά. Οι φλέβες με τη σειρά τους διαστέλλονται γι αυτό γίνονται ορατές κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, προκαλώντας σοβαρό αισθητικό πρόβλημα στους ασθενείς.

Εκτός από τα αισθητικά ζητήματα στην όψη και την υφή του δέρματος των κάτω άκρων, οι κιρσοί χρήζουν ιατρικής παρακολούθησης ώστε να περιορίζεται το ενδεχόμενο επέκτασης του προβλήματος στο υπόλοιπο φλεβικό σύστημα.

Ο ειδικός ιατρός κάνει τη διάγνωση για τις φλεβικές παθήσεις με μια απλή εξέταση στο ιατρείο. Βάσει της διάγνωσης αυτής, ο ιατρός είναι σε θέση να σας προτείνει το κατάλληλο πλάνο θεραπείας που χρειάζεται να ακολουθήσετε. 

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φλεβικά προβλήματα, πλέον εφαρμόζονται κατά κύριο λόγο δύο μέθοδοι: η σκληροθεραπεία και το laser.

Οι δύο αυτές μέθοδοι θεραπείας συμβάλλουν άμεσα στην υποχώρηση των συμπτωμάτων και θεραπεύουν τις πάσχουσες φλέβες που προκαλούν τους κιρσούς οριστικά.

Επιπλέον, οι δύο μέθοδοι προσφέρουν άψογο αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς να προκαλούν πόνο κατά την εφαρμογή τους και δεν απαιτούν νοσηλεία ή αποχή του ασθενή από τις καθημερινές δραστηριότητές του.




00 inkefalonia general ad 300X250