5 λόγοι που δεν πρέπει να παραλείπεις τη συντήρηση μετά τη διατροφή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 19:00

5 λόγοι που δεν πρέπει να παραλείπεις τη συντήρηση μετά τη διατροφή

Unsplash

Έκανες μεγάλο κόπο να χάσεις τα περιττά κιλά ή μπορεί να μην στερήθηκες και να πέτυχες τον στόχο.

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι όταν βλέπουμε τη ζυγαριά εκεί που τη θέλουμε, είναι να επιστρέφουμε στον παλιό τρόπο διατροφής. Και να μην πηγαίνουμε στο επόμενο βήμα, που είναι η συντήρηση.

Η διατροφολόγος Δέσποινα Παπαδοπούλου είναι εδώ για να σου υπενθυμίσει ότι η συντήρηση των κιλών είναι πολύ σημαντική. Όχι μόνο για να μην ξαναπάρεις τα κιλά που έχασες, αλλά και για να έχεις έναν οργανισμό που λειτουργεί σωστά.

Η συντήρηση σε μαθαίνει να τρως σωστά

Ωραίο και το junk food, και οι μακαρονάδες με παχύρρευστες κρέμες και τα γλυκά, αλλά χρειάζεται μέτρο. Μέσα από τη συντήρηση, πάντα με την καθοδήγηση του ειδικού, μαθαίνεις τους συνδυασμούς των τροφίμων που σε βοηθούν να εφοδιάσεις το σώμα σου με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Διατήρηση βάρους

Όταν ακολουθεί ένα πρόγραμμα συντήρησης, μηδενίζεται η πιθανότητα να πάρεις απότομα βάρος, ενώ ταυτόχρονα διατηρείς τα κιλά στα οποία ήθελες εξαρχής να φτάσεις.

Καλύτερη πέψη

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να τρως πράγματα που δεν αντέχει το στομάχι σου και να μην μπορείς να κοιμηθείς από τις καούρες. Η συντήρηση λοιπόν σε μαθαίνει να τρως αυτά που κάνουν καλύτερη πέψη και ρυθμίζεται η όρεξή σου. Κοινώς, δεν πεινάς όλη την ώρα.

Και οι παρασπονδίες επιτρέπονται

Οι περισσότεροι διατροφολόγοι δεν είναι υπέρ της στερητικής δίαιτας, και το ίδιο ισχύει και με τη συντήρηση. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις τις παρασπονδίες σου και να έχεις ελεύθερα γεύματα. Μαθαίνεις να τα διαχειρίζεσαι σωστά χωρίς να πέφτεις στην παγίδα του υποσιτισμού την επόμενη μέρα.

Καλός μεταβολισμός με τη συντήρηση

Ο μακροπρόθεσμος στόχος που επιτυγχάνεται μέσα από τη συντήρηση είναι ότι αποκτάς έναν καλό μεταβολισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σκέψου λοιπόν ότι δουλεύεις και για το παρόν αλλά και για το μέλλον.

ladylike.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ