Έρευνα: Αυτό είναι το καλύτερο πρωινό για τα παιδιά και δεν είναι αυτό που φαντάζεστε!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 11:10

Έρευνα: Αυτό είναι το καλύτερο πρωινό για τα παιδιά και δεν είναι αυτό που φαντάζεστε!

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που τρώνε καλό πρωινό έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο. Μπορούν να συγκεντρωθούν αποτελεσματικότερα στα μαθήματα, έχουν καλύτερη μνήμη, συγκέντρωση, δύναμη και ενέργεια στο σύνολο της ημέρας.

Τα παιδιά που τρώνε πρωινό συνήθως διατηρούν το βάρος τους σε φυσιολογικά επίπεδα σε σχέση με όσα παιδιά  παραλείπουν το συγκεκριμένο γεύμα. Επίσης εάν το παιδί ξεκινήσει την ημέρα του με ένα καλό πρωινό,  δεν θα πέσει εύκολα στον πειρασμό των λιγότερο υγιεινών σνακ τις αμέσως επόμενες ώρες στο σχολείο.

Ποιο είναι λοιπόν το ιδανικότερο πρωινό για τα παιδιά μας και την ανάπτυξη τους;

Ομάδα Αμερικανών ερευνητών αποκάλυψε πως τα αυγά είναι το πιο ολοκληρωμένο πρωινό που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά.

Το αυγό αποτελεί τροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, νάτριο, κάλιο, βιταμίνη Α, Β12, φολικό οξύ και σημαντικές ποσότητες σιδήρου.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πρωινό που είναι υψηλό σε πρωτεΐνες, όπως τα αυγά, κρατά τα παιδιά χορτάτα για μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με τα δημητριακά ή τη βρώμη, οδηγώντας τα να τρώνε λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό γεύμα.

Τόνισαν επίσης ότι το αυγά είναι μια από τις ιδανικότερες επιλογές για πρωινό λόγω του ότι βοηθούν σημαντικά στην ενίσχυση των εγκεφαλικών λειτουργιών.

all4mama.gr