Το λάθος που κάνεις με τις φυτικές ίνες και είσαι μόνιμα φουσκωμένη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 12:46

Το λάθος που κάνεις με τις φυτικές ίνες και είσαι μόνιμα φουσκωμένη

unsplash

Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι φυτικές ίνες είναι ένα απαραίτητο συστατικό για τον οργανισμό σου.

Είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο έντερό σου, ρυθμίζουν τα σάκχαρα στο αίμα και σε χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν.

Αν σκεφτείς ότι μόλις το 5% των Αμερικανών τρώει επαρκείς φυτικές ίνες, αυτό σημαίνει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να αυξηθούν σε κατανάλωση. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που είναι συνεπέστατοι και τρώνε όσο περισσότερο μπορούν. Οι χορτοφάγοι ειδικότερα, καταναλώνουν ακόμα περισσότερα λαχανικά.

Το πρόβλημα με τις φυτικές ίνες

Αν τρως πολλά φρούτα και λαχανικά λοιπόν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να νιώθεις μονίμως φουσκωμένη και να έχεις πολλά αέρια. Ποιο είναι το λάθος που κάνεις λοιπόν και νιώθεις έτσι; Δεν πίνεις νερό. «Αν θέλεις να χωνέψεις σωστά τις φυτικές ίνες, πρέπει να πίνεις πολύ νερό. Μόνο έτσι μετατρέπονται σε τζελ και περνούν σωστά από το έντερο», εξηγεί η γαστρεντερολόγος Peyton Berookim.

Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αυτός είναι ο λόγος που, αν και τρως πολλές φυτικές ίνες, έχεις δυσκοιλιότητα. Κρίμα δεν είναι; Κράτα την καλή συνήθεια με τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά αύξησε το νερό που πίνεις. Αν, για παράδειγμα, είσαι 60 κιλά, πρέπει να πίνεις 2 λίτρα την ημέρα. Δηλαδή, 8-9 ποτήρια. Αν πίνεις την ενδεδειγμέη ποσότητα και συνεχίζεις να νιώθεις φουσκωμένη, πρόσθεσε 1-2 ποτήρια. «Ιδανικά, μην πίνεις νερό ενώ τρως. Κάντο πριν ή μετά. Επιπλέον, πρέπει να πίνεις συχνά νερό μέσα στη μέρα και όχι 1 λίτρο το πρωί και 1 το βράδυ», τονίζει η Δρ. Berookim.

Τι άλλο πρέπει να κάνεις

Εκτός από το νερό, που είναι τρομερά σημαντικό, καλό είναι να συνυπολογίζεις και τη σημασία της άσκησης αλλά και το πόσο καφέ/αλκοόλ καταναλώνεις καθημερινά. Επίσης, αν κάνει ζέστη πρέπει να πίνεις ακόμα περισσότερο νερό. Δεν θα το κάνεις μόνο για το έντερό σου, αλλά για όλα τα όργανα.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250