Συμβουλές για μια υγιεινή ζωή

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 12:33

Συμβουλές για μια υγιεινή ζωή

Η σωματική δραστηριότητα και η άσκηση συμβάλλουν σημαντικά στον υγιεινό τρόπο ζωής. Οι άνθρωποι κάνουν χρήση του σώματός τους και η αχρηστία οδηγεί σε ανθυγιεινή ζωή. Η ανθυγιεινή διαβίωση μπορεί να εκδηλωθεί σε παχυσαρκία, αδυναμία, έλλειψη αντοχής και γενικά κακή υγεία που μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη ασθενειών.

Η τακτική άσκηση μπορεί να αποτρέψει και να αντιστρέψει τις σχετιζόμενες με την ηλικία μειώσεις της μυϊκής μάζας και δύναμης, να βελτιώσει την ισορροπία, την ευελιξία και την αντοχή και να μειώσει τον κίνδυνο πτώσεων στους ηλικιωμένους. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου, του εγκεφαλικού επεισοδίου, του διαβήτη, της παχυσαρκίας και της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Μια τακτική άσκηση με βάρη μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης με την ενίσχυση της αντοχής των οστών.

Για να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, τότε ένας personal trainer στην Αθήνα είναι αυτό που χρειάζεστε. Μπορεί να σας προτείνει ασκήσεις που να σας ταιριάζουν, αν βαριέστε την γυμναστική. Επίσης, θα αποφύγετε τους τραυματισμούς που μπορεί να σας κάνουν κακό παρά καλό.

Όλοι γνωρίζουμε ότι με η άσκηση μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης, στη μείωση του άγχους και του στρες και στη βελτίωση της γενικής ψυχικής υγείας. Φυσικά, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σωματικού βάρους και σε μερικούς ανθρώπους προκαλεί απώλεια λίπους. Αν σας ενδιαφέρει η απώλεια βάρους τότε τα μοναδικά super foods από το nshop.gr μαζί με την τακτική άσκηση θα σας προσφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τα περισσότερα άτομα μπορούν να ξεκινήσουν μέτρια άσκηση, όπως το περπάτημα, χωρίς ιατρική εξέταση. Ωστόσο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ξεκινήσετε πιο έντονη άσκηση:

  • Οι άνδρες άνω των 40 ετών ή γυναίκες άνω των 50 ετών.
  • Άτομα με καρδιακή ή πνευμονική νόσο, άσθμα, αρθρίτιδα ή οστεοπόρωση.
  • Άτομα που αισθάνονται πίεση στο στήθος ή πόνο κατά την άσκηση, ή που αναπτύσσουν εύκολα κόπωση ή δύσπνοια.
  • Άτομα με καταστάσεις που αυξάνουν τους κινδύνους εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτης, κάπνισμα, υψηλή χοληστερόλη στο αίμα ή με μέλη της οικογένειας που είχαν πρώιμη έναρξη καρδιακών προσβολών και στεφανιαία νόσο.
  • Άτομα που είναι παχύσαρκα

Τέλος, η υγιεινή ζωή περιλαμβάνει περισσότερα από τη σωματική υγεία, περιλαμβάνει επίσης και τη συναισθηματική ή ψυχική υγεία. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να φροντίζουμε σωστά τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία.




00 inkefalonia general ad 300X250