Smoothie bowl: Ο χορταστικός συνδυασμός υλικών που θα κάνει το έντερό σου να λειτουργεί ρολόι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 16:00

Smoothie bowl: Ο χορταστικός συνδυασμός υλικών που θα κάνει το έντερό σου να λειτουργεί ρολόι

Unsplash

Υπάρχει καλύτερο πρωινό (ή και απογευματινό) από ένα smoothie bowl; Σε δροσίζει, σου δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να περάσεις τη μέρα σου και είναι γεμάτο φυτικές ίνες.

Πρόσεξε όμως. Δεν μιλάμε για οποιοδήποτε smoothie bowl. Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι είναι να το γεμίζουν με φρούτα, σωστά; Αν το κάνεις έτσι όμως, το πιθανότερο είναι ότι θα πεινάς μετά από 20 λεπτά. Αν θέλεις να κάνεις focus και στη σωστή λειτουργία του εντέρου, υπάρχουν συγκεκριμένα συστατικά από τα οποία αποτελείται το smoothie bowl σου. Αυτό σου λέει ο γαστρεντερολόγος Will Bulsiewicz.

Το ιδανικό smoothie bowl

Η συνταγή του ειδικού περιλαμβάνει τα εξής: μύρτιλλα, καρύδια, σπόροι κάνναβης και chips καρύδας. Τα δύο τελευταία είναι γεμάτα με Ω3 λιπαρά οξέα και ο κόσμος αγνοεί τη διατροφική αξία τους. «Τα Ω3 είναι μία μορφή πολυακόρεστων λιπαρών. Αυτά είναι που θεωρούνται υγιεινά και σημαντικά για πολλές σωματικές λειτουργίες».

Εμείς που ακολουθούμε τη μεσογειακή διατροφή, έχουμε και περισσότερες επιλογές σε Ω3 λιπαρά οξέα, ωστόσο λείπουν συχνά από τα γέυματά μς. «Οι σπόροι μειώνουν τις φλεγμονές στο έντερο, προστατεύουν από τον καρκίνο στο κόλον και εξισορροπούν το χλωρίδα του εντέρου», εξηγεί ο Δρ. Bulsiewicz. Εκτός από την κάνναβη, οι σπόροι chia και ο λιναρόσπορος είναι τέλειες εναλλακτικές για το smoothie bowl σου.

Ιδού η συνταγή:

1 φλιτζάνι μύρτιλλα

3 κουταλιές της σούπας γάλα

¼ φλιτζάνι καρύδια

2 κουταλιές της σούπας σπόροι κάνναβης (ή chia)

2 κουταλιές της σούπας φλούδες καρύδας

Χτύπα στο blender το γάλα με τα μύρτιλλα και ρίξε τα σε ένα μπολ. Μοίρασε από πάνω τα καρύδια, τους σπόρους και την καρύδα.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250