Σφιχτό σώμα μετά από δίαιτα; Γίνεται!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2020 17:00

Σφιχτό σώμα μετά από δίαιτα; Γίνεται!

Η απώλεια του βάρους είναι αλήθεια πως πολλές φορές μπορεί να επιφέρει χαλάρωση στο δέρμα. Η σύσφιξη του σώματος μετά από τη δίαιτα απασχολεί μεγάλη μερίδα των ατόμων που κατέβαλαν προσπάθεια να αποβάλουν περιττά κιλά και τοπικό πάχος, ιδιαίτερα εκείνων που είναι μεγαλύτεροι από 35 ετών.

Και αυτό γιατί η χαλάρωση του δέρματος που εμφανίζεται μετά την απώλεια βάρους μπορεί να συμπίπτει με την επίδραση που ξεκινάει να ασκεί η ηλικία καθώς όσο μεγαλώνει κανείς   οφείλεται κυρίως σε απώλεια δικτύων κολλαγόνου, ινών ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος - ενός μορίου που βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία.

Πέρα από τη χαλάρωση που επέρχεται από την απώλεια βάρους, άλλοι παράγοντες που μπορεί να την προκαλέσουν είναι η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση, αλλά και μπορεί να προκληθεί και από τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής που περιλαμβάνεται σε θεραπεία ορμονικής φύσεως.

Επιπλέον, ο τρόπος ζωής ενός ατόμου μπορεί να επιδράσει στην ελαστικότητα του δέρματος όπως έχει διαφανεί σε περιπτώσεις της κακής συνήθειας του καπνίσματος, ή της κατανάλωσης αλκοόλ. Η επίδραση δε, του υπεριώδους φωτός κατά τις συνεδρίες τεχνητού μαυρίσματος της επιδερμίδας.

Αν και εσάς σας απασχολεί το ζήτημα της χαλάρωσης του δέρματος, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να βελτιώσετε την όψη της επιδερμίδας σας και να επιτύχετε σύσφιξη του δέρματος που κάνει αισθητή τη διαφορά στην εμφάνισή σας.

Άσκηση

Η τακτική άσκηση είναι ένας σημαντικός τρόπος για να παραμείνετε υγιείς και να είστε καλά. Ορισμένοι τύποι άσκησης μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των επιπτώσεων της γήρανσης και της χαλάρωσης του δέρματος.

Μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι η άσκηση αντοχής μπορεί να μειώσει την επίδραση των μεταβολών του δέρματος που σχετίζονται με την ηλικία. Οι συγγραφείς σημείωσαν ότι η άσκηση αντοχής μείωσε τις αλλαγές του δέρματος βελτιώνοντας τον μεταβολισμό των ιστών, κυρίως με την τόνωση της απελευθέρωσης μιας ορμόνης που ονομάζεται ιντερλευκίνη-15 από τους σκελετικούς μύες.

Οι γυναίκες που έχουν χαλαρή επιδερμίδα λόγω της εγκυμοσύνης θα πρέπει να μιλήσουν σε έναν γιατρό σχετικά με τον καλύτερο τρόπο εμπλοκής με ασφάλεια στη σωματική άσκηση και τις ασκήσεις που πρέπει να αποφεύγονται.

Συνεδρίες μασάζ

Το μασάζ μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος και να διεγείρει τους ινοβλάστες. Οι ινοβλάστες είναι κύτταρα που βοηθούν στην παραγωγή συνδετικών ιστών, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη, που διατηρούν το δέρμα σταθερό.

Οι συνεδρίες μασάζ χρειάζεται να γίνονται από επαγγελματία καθώς ένας ειδικός έχει την εμπειρία να εστιάσει στις περιοχές του σώματος που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της χαλάρωσης.

Αισθητικές θεραπείες

Οι δερματολόγοι και οι αισθητικοί έχουν στη διάθεσή τους την κατάλληλη τεχνολογία και τεχνογνωσία να εκτελούν ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του χαλαρού δέρματος. Οι περισσότερες διαδικασίες είναι ασφαλείς για εφαρμογή σε όλα τα χρώματα του δέρματος και είναι κατάλληλα για οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

Οι εξειδικευμένες και αξιόπιστες αισθητικές μέθοδοι αντιμετωπίζουν το χαλαρό δέρμα ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης σε διαφορετικά στρώματα του δέρματος, συνήθως χρησιμοποιώντας διάφορες συσκευές για την αποστολή θερμότητας κάτω από το δέρμα.

Η χρήση υπερήχου λειτουργεί στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Οι περισσότεροι που επιλέγουν αυτή τη μέθοδο αντιμετώπισης της χαλάρωσης παρατηρούν λεπτές ανυψώσεις και σύσφιξη της επιδερμίδας, μέσα σε 2-6 μήνες από την πρώτη τους θεραπεία και αναφέρουν πιο σημαντικά αποτελέσματα με πρόσθετες θεραπείες. Οι επιδράσεις της θεραπείας μπορεί να διαρκέσουν έως και 1 χρόνο.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ