Τέσσερις κορυφαίες τροφές για την υγεία των αρθρώσεων

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 12:54

Τέσσερις κορυφαίες τροφές για την υγεία των αρθρώσεων

Σύμμαχος η σωστή διατροφή

Οι πόνοι στις αρθρώσειςαποτελούν ένα σοβαρό καθημερινό εμπόδιο και κρατούν αρκετούς ανθρώπους μακριά από ευχάριστες, καθημερινές δραστηριότητες.

Συνδυαστικά με την αγωγή και τις συμβουλές που θα δώσει ο γιατρός για την αποτελεσματική διαχείριση του πόνου, χρειάζεται να ακολουθείτε και σωστή διατροφή.

Δείτε τέσσερις τροφές που ενισχύουν την υγεία των αρθρώσεων:

Ελαιόλαδο 

Το ελαιόλαδο, και ιδιαίτερα το ποιοτικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, δρα ευεργετικά για την καρδιά, τον εγκέφαλο αλλά και τον σκελετό και τις αρθρώσεις.

Σταφύλια

Σύμφωνα με μελέτες μια μερίδα σταφύλια252 γραμμαρίων την ημέρα μπορεί να μειώσει τους δείκτες φλεγμονής στο σώμα σε διάστημα μόλις 3 εβδομάδων. Αυτή η θετική επίδραση οφείλεται κυρίως στις αντιοξειδωτικές ουσίες που παρέχει το φρούτο.

Καρύδια

Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αντιφλεγμονώδη Ω-3 λιπαρά οξέα και παράλληλα παρέχουν σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β6, βιταμίνη Ε και χαλκό ενώ θεωρείται ότι περιορίζουν τον πόνο στις αρθρώσεις.

Μπρόκολο

Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά, καθώς έχει αποδεδειγμένα αντικαρκινική δράση και παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Όσον αφορά την αρθρίτιδα, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ