3 πράγματα που κάνεις μετά το σεξ και μπορεί να βλάψουν την υγεία σου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 23:22

3 πράγματα που κάνεις μετά το σεξ και μπορεί να βλάψουν την υγεία σου

 Σίγουρα τα θεωρείς απόλυτα φυσιολογικά…

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου, υπάρχουν τρία κοινά λάθη υπερβολικής περιποίησης που οι περισσότερες γυναίκες κάνουν μετά το σεξ, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Τα εξής:

1. To σαπούνι

Όπως εξηγεί ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Robert Wool, «Ένα ντους με άφθονο νερό και χωρίς σαπούνι είναι ό,τι πρέπει για να φρεσκαριστεί το σημείο. Το σαπούνι μπορεί να προκαλέσει μία σειρά από αλλεργικές αντιδράσεις ακόμη και χωρίς συμπτώματα. Η παρατεταμένη ξηρότητα του κόλπου είναι μία από αυτές και είναι η αντίδραση της περιοχής στα χημικά καθαριστικά. Αξίζει να θυμόμαστε ότι ο κόλπος είναι ένα από τα αυτο-καθαριζόμενα όργανα του γυναικείου σώματος και οποιοσδήποτε καθαρισμός επιχειρείται στην περιοχή πρέπει να γίνεται με απολύτως ουδέτερα στοιχεία, ακριβώς όπως το νερό».

2. H ούρηση

Πολλές γυναίκες τείνουν να καταπιέζουν την ανάγκη τους να ουρήσουν μετά το σεξ, αφού δε θεωρείται και τόσο σέξι κίνηση. Όπως όμως τονίζουν οι γιατροί, πρόκειται για μια ανάγκη που πρέπει να ικανοποιείται άμεσα, κυρίως για λόγους υγείας. «Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής αναπτύσσονται βακτήρια, που προωθούνται στην ουροδόχο κύστη, αν αναβάλλεται η ούρηση. Αυτό και μόνο μπορεί να προκαλέσει μία σειρά από λοιμώξεις, κάποιες εκ των οποίων εξαιρετικά επώδυνες. Καλό είναι, μέσα σε λιγότερο από μία ώρα μετά την σεξουαλική επαφή να έχετε επισκεφθεί το μπάνιο», εξηγεί ο Wool.

3. To ζεστό μπάνιο

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ειδικά οι γυναίκες, βουτώντας σε μία μπανιέρα γεμάτη ζεστό νερό και αφρόλουτρο εκθέτουν τον οργανισμό τους σε απίστευτο ρίσκο. Για τα βακτήρια που μέχρι εκείνη τη στιγμή έχουν αναπτυχθεί στο σώμα -και δη στα γεννητικά όργανα- το ζεστό νερό είναι ένα απόλυτα φιλόξενο περιβάλλον που επιτρέπει την οργιώδη ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό τους. Επίσης μεγάλο πρόβλημα μπορούν να προκαλέσουν και τα υγρά μαντηλάκια που χρησιμοποιούνται στην ευαίσθητη περιοχή. Η πιο ασφαλής πρακτική καθαρισμού είναι το σχολαστικό πλύσιμο με χλιαρό νερό.

Πηγή: womenonly.gr