6 superfoods που δεν ήξερες ότι έχεις στην κουζίνα σου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 10:00

6 superfoods που δεν ήξερες ότι έχεις στην κουζίνα σου

Ίσως να εκπλαγείς όταν μάθεις ότι μερικά από τα τρόφιμα που γνωρίζεις όλη σου τη ζωή και έχεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου, είναι στην πραγματικότητα τα superfoods των διατροφολόγων. Όλοι έχουμε ακούσει για το αβοκάντο, την κινόα και τα καρύδια, αλλά αν αυτά τα προϊόντα δεν βρίσκονται στη λίστα σου για το σούπερ μαρκετ, δεν πειράζει, ούτε πρέπει να βγεις τώρα έξω για να πάρεις την ημερήσια δόση των superfoods σου.

Είναι βέβαιο ότι καταναλώνεις εβδομαδιαίως κάποια από αυτά τα τρόφιμα καθώς βρίσκονται ούτως ή άλλως στην κουζίνα σου. Ας δούμε όμως ποια είναι.

Κάνε τα πορτοκάλια το όπλο σου κατά της γήρανσης

Τα πορτοκάλια περιέχουν φλαβονοειδή, μια ουσία που μειώνει τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση της φθοράς του δέρματος, μειώνει τις ρυτίδες και μαλακώνει την υφή του δέρματος. Μαζί με τη βιταμίνη C, είναι γεμάτα με φυτικές ίνες, οι οποίες βελτιώνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτασμένη για περισσότερο χρόνο. Βοηθούν στην απώλεια βάρους επειδή όταν τα τρως, σου δημιουργούν αίσθημα κορεσμού, επομένως τρως λιγότερο.

Φάε μπανάνες για να ικανοποιήσεις τη λιγούρα για γλυκό, με υγιεινό τρόπο
Οι μπανάνες περιέχουν πηκτίνη, έναν τύπο ίνας που βοηθά στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα. Μειώνουν επίσης τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, καθώς αποτελούν μεγάλη πηγή καλίου. Τέλος, μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος λόγω του περιεχομένου των ινών τους, το οποίο θα καθαρίσει το σώμα σου και θα σε κάνει να νιώσεις πιο γεμάτη.

Φάε ένα φλιτζάνι πλήρες γιαούρτι για να ενισχύσεις τον εγκέφαλό σου
Το γιαούρτι περιέχει ασβέστιο, το οποίο είναι το κλειδί για τη διατήρηση υγιών οστών. Είναι γεμάτο με πρωτεΐνες, απαραίτητες για τη δομή των μυών και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης D, η οποία δεν βοηθά μόνο στα οστά, αλλά πρόσφατα αποδείχθηκε ότι είναι ένας από τους ισχυρότερους αναστολείς της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων.

Φάε αυγά για την υγεία των ματιών σου
Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, ειδικά αν δεν καταναλώνεις κρέας. Μπορούν επίσης να μετατρέψουν την ισορροπία χοληστερόλης σας από κακή σε καλή. Είναι γεμάτα με χολίνη, μια ουσία που διατηρεί τη δομή και την ανάπτυξη του εγκεφάλου, γεγονός που τα καθιστά superfood. Επίσης, είναι απαραίτητα για τις έγκυες γυναίκες. Επιπλέον, παρέχουν λουτείνη και ζεαξανθίνη, αντιοξειδωτικά που διατηρούν την υγεία των ματιών σου και αποτρέπουν τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας και τον καταρράκτη.

Μέλι για καλή διάθεση
Το μέλι περιέχει αντιοξειδωτικά που έχουν συνδεθεί με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριακές ιδιότητες που θα δώσουν ώθηση στο ανοσοποιητικό σου σύστημα, κάνοντάς σε ανθεκτικότερη απέναντι σε ιούς και βακτήρια. Επιπλέον, είναι μια καλή πηγή πολυφαινόλης, μιας οργανικής χημικής ουσίας που βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, ελέγχοντας το οξειδωτικό στρες στα κύτταρα του εγκεφάλου σου.

Πάρε την καθημερινή σου πρωτεΐνη από τη βρώμη
Η βρώμη είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών, ειδικά για χορτοφάγους και vegans. Περιέχει υψηλές ποσότητες φυτικών ινών, που όχι μόνο θα καθαρίζουν το σώμα σου, αλλά θα σε βοηθήσει επίσης να αποτρέψεις την πιθανότητα καρκίνου του παχέος εντέρου. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων ρίχνοντας την κακή χοληστερόλη που υπάρχει στο αίμα σου.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250