Νικήστε την κυτταρίτιδα με… περπάτημα!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 14:00

Νικήστε την κυτταρίτιδα με… περπάτημα!

Η καταπολέμηση του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας μπορεί να επιτευχθεί με τον συνδυασμό υγιεινής διατροφής, συστηματικής άσκησης και εφαρμογής σύγχρονων μεθόδων για αδυνάτισμα.

Αν έχετε περιορισμένο χρόνο για να γυμναστείτε, δείτε παρακάτω ποιο είδος άσκησης βελτιώνει θεαματικά την όψη φλοιού πορτοκαλιού που προκαλεί η κυτταρίτιδα και πώς μπορείτε να μετατρέψετε το περπάτημα σε ευκαιρία για καθημερινή γυμναστική!

Έχετε λίγο χρόνο για γυμναστική;

Κάθε μορφή άσκησης μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της κυτταρίτιδας που εντοπίζετε στο σώμα σας, αλλά περισσότερο η αερόβια γυμναστική.

Ακόμα και η ήπια προπόνηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, προάγει την οξυγόνωση των ιστών, επιταχύνει τον κυτταρικό μεταβολισμό, αυξάνει την ποσοστιαία καύση λίπους και περιορίζει το οίδημα.

Η αερόβια προπόνηση περιλαμβάνει γυμναστική όπως είναι το τζόκινγκ ή το τρέξιμο, καθώς οι παλμοί ανεβαίνουν και διευκολύνεται η καύση του λίπους, συνδράμοντας στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Αν ο χρόνος που αφιερώνεται στη γυμναστική ξεπερνάει τα 30 λεπτά, κάντε αερόβια προπόνηση με εναλλαγές στον ρυθμό και την ένταση, ώστε να επιτύχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Εναλλακτικά επιλέξτε να κάνετε στατικό ποδήλατο ή να μετέχετε σε ομαδικό πρόγραμμα aerobic.  

Πώς θα καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα με περπάτημα

Δουλειά, σπίτι, παιδιά, μαγείρεμα… πού χρόνος για γυμναστική! Αν δεν μπορείτε να βρείτε χρόνο για να ασκείστε, μπορείτε να μετατρέψετε το περπάτημα σε άσκηση και μάλιστα, συστηματική.

Πρόγραμμα γυμναστικής με περπάτημα

Ξεκινήστε την προθέρμανση βαδίζοντας με αργό ρυθμό χωρίς ένταση, την οποία θα αυξάνετε σταδιακά από λεπτό σε λεπτό.  

Το κυρίως πρόγραμμα είναι διάρκειας 20 λεπτών και μπορείτε να το εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας καθώς διεκπεραιώνετε εξωτερικές δουλειές ή ψώνια. Στα πρώτα 5 λεπτά διατηρήστε σταθερά ένα μέτριο ρυθμό βαδίσματος. Τα επόμενα 2 λεπτά, αυξήστε λίγο τον ρυθμό σας επιταχύνοντας τα βήματά σας. Τα επόμενα 10 λεπτά βαδίστε 1 λεπτό με μέτριο ρυθμό και 1 λεπτό πιο γρήγορα, εναλλάσσοντας το ίδιο 5 φορές. Τα επόμενα 3 λεπτά διατηρήστε σταθερά ένα μέτριο ρυθμό βαδίσματος. Τα τελευταία 5 λεπτά μειώστε σταδιακά τον ρυθμό, επιβραδύνοντας τον βηματισμό σας.

Συμβουλές για την άσκηση με περπάτημα

  • Όταν γυμνάζεστε να φοράτε πάντα άνετα ρούχα και καλής ποιότητας παπούτσια.
  • Χρησιμοποιήστε χρονόμετρο ή ρολόι για να εναλλάσσετε σωστά το πρόγραμμά σας και να ελέγχετε τη διάρκεια της κάθε άσκησης.
  • Ελέγχετε τους σφυγμούς σας κάθε 10 λεπτά χωρίς να διακόπτετε τη γυμναστική.
  • Προτού ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής, να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.



00 inkefalonia general ad 300X250