Τα οφέλη της μπύρας όταν η κατανάλωση γίνεται με... μέτρο!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016 11:07

Τα οφέλη της μπύρας όταν η κατανάλωση γίνεται με... μέτρο!

Κάθε μπύρα ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει έχει και τον δικό της τρόπο παρασκευής.

Οι πρώτες ύλες από τις οποίες παρασκευάζεται η μπύρα είναι η βύνη κριθαριού, η μαγιά, ο λυκίσκος και το νερό. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου η βύνη μπορεί να προέρχεται από σιτάρι, ρύζι, σίκαλη ή κάποιο άλλο δημητριακό, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης και την έμπνευση του παραγωγού. Συχνά οι μπύρες αρωματίζονται με κάποιο μπαχαρικό (π.χ. κύμινο ή κόλιανδρο).

Τα είδη: lager, pilsener, ale, weiss, stout, trappist, ενώ τα χρώματα της γεύσης: ξανθές, μελαχρινές και κόκκινες.

Υπάρχει μια γερμανική παροιμία που λέει: Die Brauerei ist die beste Apothekeη οποία σημαίνει:… η ζυθοποιία είναι το καλύτερο φαρμακείο!!! Μα και βέβαια θα ήταν γερμανική παροιμία, τι άλλο θα μπορούσε…ή τσέχικη όπως ένα όμορφο παραμύθι ή από την ..γειτονική μας Αυστραλία! Και οι τρεις χώρες καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες μπύρας ετησίως…

Σύμμαχος υγείας όντως η παγωμένη φίλη μας. 

  • Το πυρίτιο που περιέχει βοηθά στη διατήρηση της υγείας του σκελετού μας και των συνδετικών ιστών.
  • Η μαγιά της μπύρας περιέχει Β1,2 κ 3, οι οποίες μαζί με το χρώμιο βοηθούν στην διατήρηση του ισοζυγίου του σακχάρου στον οργανισμό μας, δυναμώνουν το νευρικό σύστημα κ τους μυς, προσδίδουν ζωτικότητα
  • Η βιτ.Β6 και Β9 εμποδίζουν την σύνθεση ομοκυστείνης, η οποία έχει συσχετιστεί με καρδιοπάθειες.
  • Βοηθάει στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL) στο αίμα
  • Περιέχει παρόμοιες ποσότητες αντιοξειδωτικών παραγόντων (πολυφαινολών) με το κόκκινο κρασί

Η μικρή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, μαζί με τη σημαντική περιεκτικότητά της σε ιχνοστοιχεία κ βιταμίνες , είναι που προσδίδει στην μπύρα –σύμφωνα με τεκμηριωμένες επιστημονικά έρευνες –μεγάλη διατροφική αξία κ σημαντική θέση σε μια ισορροπημένη διατροφή, που προλαμβάνει ασθένειες κ προασπίζει την υγεία.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως  χρειάζεται στην κατανάλωση.. .Για να έχουμε όλα αυτά τα οφέλη θα πρέπει να την απολαμβάνουμε με μέτρο . Ένα ποτήρι ημερησίως για τις γυναίκες και μέχρι  2 για τους άντρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ Η μπύρα, όπως και κανένα άλλο ποτό δεν σε ξεδιψάει…




00 inkefalonia general ad 300X250