H πρώτη μεταμόσχευση μήτρας στις ΗΠΑ απο τον Κεφαλονίτη, καθηγητή Ανδρέα Τζάκη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 16:53

H πρώτη μεταμόσχευση μήτρας στις ΗΠΑ απο τον Κεφαλονίτη, καθηγητή Ανδρέα Τζάκη

Την πρώτη μεταμόσχευση μήτρας στις ΗΠΑ πραγματοποίησε ο Έλληνας καθηγητής Ανδρέας Τζάκης, δίνοντας ελπίδα σε δεκάδες χιλιάδες γυναικών σε όλο τον κόσμο.

 
 
Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε σε 26χρονη γυναίκα την Τετάρτη σε νοσοκομειακό κέντρο του Οχάιο των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της κλινικής.
 
Η επέμβαση διήρκεσε 9 ώρες και η κατάσταση της νεαρής είναι σταθερή.
 
Όπως έγινε γνωστό, η μήτρα που μεταμοσχεύθηκε προήλθε από μια δότρια που πέθανε, διευκρίνισε το κέντρο σε ανακοίνωσή του, στην οποία δεν διευκρινίζει περαιτέρω σχετικά με την επέμβαση, αλλά σημειώνει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Κλίβελαντ με την ιατρική ομάδα.
 
Η  ομάδα του Κεφαλονίτη δρ Τζάκη έχει λάβει άδεια να κάνει 10 τέτοιες επεμβάσεις στο πλαίσιο κλινικού πειράματος. 
 
Ο καθηγητής δρ Τζάκης έχει κάνει στην καριέρα του παραπάνω από 5000 μεταμοσχεύσεις νεφρών, ήπατος και άλλων σπλάχνων. Για να προετοιμαστεί για την μεταμόσχευση μήτρας, ταξίδευσε στην Σουηδία και στο πανεπιστήμιο του Γκέτεμπουργκ όπου έχουν την μεγαλύτερη εμπειρία στις συγκεκριμένες επεμβάσεις καθώς έχουν κάνει συνολικά εννέα.
 
Στο εξής, γυναίκες που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν αλλά και γυναίκες που μπορεί να προσβληθούν από τον καρκίνο στη μήτρα μπορούν να ελπίζουν πια σε μεταμόσχευση που θα τους χαρίσει το δώρο της μητρότητας.

Συγχαρητήρια στον καθηγητή και πάνω απ΄όλα άνθρωπο, Ανδρέα Τζάκη, όπου με την επιστήμη τους μας κάνει περήφανους παγκοσμίως!

 
newsotherwise.blogspot.gr

Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250