Πέντε γυναικείες συνήθειες που δεν κάνουν καλό στην υγεία

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015 12:57

Πέντε γυναικείες συνήθειες που δεν κάνουν καλό στην υγεία

Οι γυναίκες δοκιμάζουν τα πάντα για να αισθανθούν και να είναι πιο υγιείς και όμορφες: Νέες ασκήσεις γυμναστικής, υπερτροφές και θεραπείες που υπόσχονται ένα πιο υγιές σώμα και μια λαμπερή εμφάνιση. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που δεν κάνουν καλό στην υγεία μας όπως το να φοράμε συχνά ψηλοτάκουνες γόβες ή να κρατάμε βαριές τσάντες.

 

1.Ψηλοτάκουνα: Πολλές γυναίκες φοράνε καθημερινά ψηλοτάκουνα παπούτσια που ενώ τις δείχνουν πιο κομψές τελικά δεν κάνουν καλό στην στάση του σώματος και στις αρθρώσεις. Ιδανικά, τα παπούτσια με τακούνι 3-4 εκατοστών είναι κατάλληλα για τις καθημερινές εμφανίσεις μας.

2.Βαριά τσάντα: Όταν λείπουμε πολλές ώρες από τη σπίτι, τείνουμε να κουβαλάμε μαζί μας τάπερ, μακιγιάζ και φακέλους για τη δουλειά που βαραίνουν αρκετά την τσάντα μας. Μπορεί να μην αισθανόμαστε την αρνητική επίδραση που έχει όλο αυτό το βάρος στους ώμους μας, κάποια στιγμή μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πόνο στην πλάτη και στον λαιμό.

3.Ελλιπής καθαρισμός προσώπου: Αν κοιμόσαστε το βράδυ χωρίς να καθαρίζετε το πρόσωπό σας ή να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας τότε όχι μόνο θα δημιουργήσετε σπυράκια στο πρόσωπό σας αλλά μπορεί να δημιουργηθούν και μολύνσεις σε ευαίσθητες περιοχές όπως τα μάτια.

4.Το λάθος σουτιέν: Σύμφωνα με μια έρευνα το 70% των γυναικών δεν φοράνε το σωστό νούμερο σουτιέν. Αυτό όχι μόνο δεν κάνει καλό στην εμφάνισή σας αλλά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας, όπως πόνο στο αυχένα, στην πλάτη και στο στήθος ή ερεθισμό του δέρματος.
 
5.Έλλειψη ύπνου: Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά όχι μόνο δεν αισθανόμαστε καλά αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχημάτων, αύξηση βάρους αλλά και καρδιαγγειακών προβλημάτων.

kathimerini.gr