Μπανάνα: το ανώδυνο και ανέξοδο botox!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 31 Μαΐου 2014 14:56

Μπανάνα: το ανώδυνο και ανέξοδο botox!

Πολλοί αναφέρουν πως οι μπανάνες είναι ένα ανώδυνο και ανέξοδο botox της φύσης! Αυτό το φρούτο είναι γεμάτο κάλιο, βιταμίνη Β και C, Κ που βοηθούν στην αναζωογόνηση του δέρματος και των μαλλιών. Σας παρουσιάζουμε τρεις συνταγές με μπανάνα που θα σας βοηθήσουν να έχετε απαλό δέρμα και μεταξένια μαλλιά όλο το καλοκαίρι!

Ενυδατική μάσκα μαλλιών

Για ενυδάτωση και θρέψη!

Θα χρειαστείτε

Μισή ώριμη μπανάνα 

Μισό αβοκάντο

2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Λιώνετε τη μπανάνα και το αβοκάντο μαζί σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Λούζετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν και τα στεγνώνετε με μια πετσέτα. Απλώνετε τη μάσκα περιποίησης στα μαλλιά (αποφεύγοντας την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής). Τυλίγετε τα μαλλιά σας σε κότσο και βάζετε στο κεφάλι σας ένα σκουφάκι μιας χρήσης. Αφήνετε τη μάσκα για 20-25 λεπτά και ξεπλένετε με άφθονο χλιαρό νερό. Τέλος, λούζετε τα μαλλιά σας με το σαμπουάν σας. Επαναλάβετε αυτή τη θρεπτική μάσκα μια φορά το μήνα.

Τονωτική μάσκα προσώπου για κουρασμένα δέρματα

Τονώνει το κολλαγόνο της επιδερμίδας!

Θα χρειαστείτε

1 κουταλάκι πολτοποιημένη μπανάνα

1 κουταλάκι ελαιόλαδο

1 κουταλάκι χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλάκι πολτό καρότου

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Απλώστε τη μάσκα σε πρόσωπο και λαι­μό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών κι αφήστε τη να δράσει για 15-20 λεπτά. Ξελύνετε με άφθονο χλιαρό νερό. Επαναλάβετε αυτή την τονωτική μάσκα μια φορά την εβδομάδα.

Μάσκα προσώπου για λάμψη

Αυτή η καταπληκτική μάσκα για το πρόσωπο αναζωογονεί το δέρμα και χαρίζει λάμψη!

Θα χρειαστείτε

1 κουταλάκι σούπας πολτό μπανάνας

1 κουταλάκι γλυκού μέλι

1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Ξεφλουδίζετε και πολτοποιείτε τη μπανάνα, προσθέτετε το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά. Σε καθαρή επιδερμίδα, απλώνετε προσεκτικά τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό. Στη συνέχεια τοποθετείστε επάνω μια αποστειρωμένη γάζα έχοντας ανοίγματα στα μάτια και το στόμα. Αφήνετε να δράσει για 15- 20 λεπτά και την αφαιρείτε στην αρχή με χλιαρό νερό και στη συνέχεια με κρύο. Σκουπίζετε και ταμπονάρετε απαλά την επιδερμίδα. Ολοκληρώνετε την περιποίησή σας βάζοντας την κρέμα ημέρας ή νύχτας. Επαναλάβετε αυτή την αναζωογονητική μάσκα κάθε 15 ημέρες.

Πηγή: news.gr




00 inkefalonia general ad 300X250