Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε τα μανιτάρια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 13:06

Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε τα μανιτάρια

pexels Irina Iriser

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίζουμε τα μανιτάρια.

Τα μανιτάρια είναι πορώδη. Έτσι, τείνουν να απορροφούν υγρά σαν σφουγγάρι. Και από τη στιγμή που θα φτάσουν σε αυτήν την κατάσταση, είναι δύσκολο να γίνουν τραγανά, ενώ χάνουν και την ωραία γεύση τους όταν μαγειρευτούν. Ο λόγος; Απλώς έχουν τραβήξει πολύ νερό.

Ωστόσο, αν πρέπει να φυλάσσονται μακριά από το νερό, τότε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσουμε τα μανιτάρια; Η έννοια της καθαριότητας στα μανιτάρια δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει το πλύσιμο. Οι ειδικοί συνιστούν να δείτε αν και πόσο βρώμικα μπορεί να είναι τα μανιτάρια πριν πλησιάσετε στη βρύση. Εάν αγοράζετε μανιτάρια σε κουτί από το σούπερ μάρκετ ή από το μανάβικο της γειτονιάς, είναι πολύ πιθανό να είναι αρκετά καθαρά. Εξάλλου, τα περισσότερα μανιτάρια καλλιεργούνται σε εσωτερικές φάρμες, δεν συλλέγονται από τη φύση. Αν δεν δείτε κάποια σημαντικά κομμάτια βρωμιάς, μπορείτε απλώς να τα σκουπίσετε με λίγο χαρτί κουζίνας και είστε έτοιμοι να τα μαγειρέψετε. Φυσικά, μπορείτε να τα καθαρίσετε και με μία ειδική βούρτσα κουζίνας.

You May Like

Ποιο πτυχίο μπορεί να ληφθεί online χωρίς δίδακτρα και εξετάσεις?Online Degree

Μόλις τα καθαρίσετε, σύμφωνα με το healthstat.gr, μπορείτε να τα φυλάξετε σε μια χάρτινη σακούλα στο ψυγείο. Δεν συνιστάται η αποθήκευση σε πλαστική σακούλα γιατί μπορεί να δημιουργηθεί υγρασία και να μουχλιάσουν. Εάν ωστόσο, η χρήση πλαστικής σακούλας είναι η μόνη σας επιλογή, φροντίστε να την αφήσετε μερικώς ανοιχτή για να παίρνουν αέρα.

Στη χειρότερη περίπτωση αν είναι πολύ βρώμικα, κάντε τους ένα γρήγορο πέρασμα από χλιαρό νερό, και μετά στραγγίστε τα σε ένα σουρωτήρι. Στη συνέχεια θα πρέπει αμέσως να τα σκουπίστε με μία πετσέτα. Τα μανιτάρια που έχουν πλυθεί με νερό θα πρέπει να μαγιρευτούν αμέσως.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα μανιτάρια παρέχουν μια σειρά από αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς και να προστατεύσουν τον οργανισμό από τον καρκίνο. Τα διατροφικά προφίλ ποικίλλουν μεταξύ των τύπων μανιταριών.

Καρκίνος

Τα αντιοξειδωτικά, που βρίσκονται στα μανιτάρια, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη πολλών τύπων καρκίνου. Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να επιβεβαιωθεί αυτό. Τα μανιτάρια περιέχουν επίσης μια μικρή ποσότητα βιταμίνης D. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη θεραπεία ορισμένων μορφών καρκίνου. Ωστόσο, σύμφωνα με μια αναφορά του 2018, το αποτέλεσμα μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Η χολίνη είναι ένα άλλο αντιοξειδωτικό στα μανιτάρια. Ορισμένες μελέτες έχουν προτείνει ότι η κατανάλωση χολίνης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων τύπων καρκίνου, αλλά τουλάχιστον μία άλλη μελέτη έδειξε ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανατηφόρου καρκίνου του προστάτη.

Υγεία της καρδιάς

Το κάλιο, η βιταμίνη C και οι φυτικές ίνες στα μανιτάρια μπορούν να συμβάλλουν στην καρδιαγγειακή υγεία.

Κάλιο

Το κάλιο μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και αυτό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης και καρδιαγγειακών παθήσεων. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA) συνιστά τη μείωση της πρόσληψης πρόσθετου αλατιού στη διατροφή και την κατανάλωση περισσότερων τροφών που περιέχουν κάλιο. Τα μανιτάρια εμφανίζονται στη λίστα των τροφίμων της AHA που παρέχουν κάλιο.




00 inkefalonia general ad 300X250