5 σνακ που σε γεμίζουν ενέργεια και ακονίζουν το μυαλό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 11:30

5 σνακ που σε γεμίζουν ενέργεια και ακονίζουν το μυαλό

Unsplash

Xρειάζεσαι κάτι για να σου χαρίσει ενέργεια και να μπορέσεις να συνεχίσεις τη μέρα σου, αλλά δεν ξέρεις ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για εσένα;

Στις παρακάτω γραμμές, επιλέγουμε εμείς για ‘σένα 5 σνακ που όχι μόνο θα γεμίσουν τις μπαταρίες σου, αλλά θα κρατήσουν και το μυαλό σου σε φόρμα.

Από το πρωί είσαι στο πόδι, έχεις κάνει 800 διαφορετικά πράγματα, νιώθεις ήδη κουρασμένη και η ώρα είναι μόλις 12. Πολύ νωρίς για το μεσημεριανό σου γεύμα, αλλά και κάποιες ώρες μακριά από το πρωινό σου. Ξέρεις τι χρειάζεσαι; Ένα σνακ! Αλλά όχι ένα οποιοδήποτε σνακ, αλλά εκείνα που τονώνουν τον εγκέφαλο. Σίγουρα, ένας μεγάλος καφές ή μια γλυκιά λιχουδιά μπορεί να ανεβάσει τις «στροφές» σου, αλλά δυστυχώς η καφεΐνη και η ζάχαρη, δεν πάντα οι πιο υγιεινές επιλογές.

Για να αποδώσεις τα μέγιστα, χρειάζεσαι κάτι που και θα σε κρατήσει χορτάτη μέχρι το επόμενο γεύμα της ημέρας και θα δώσει ώθηση στην εγκεφαλική σου δύναμη. Ψάξαμε λοιπόν για υγιεινά σνακ που ενισχύουν τόσο τα επίπεδα ενέργειας, όσο και τον εγκέφαλο. Ιδού τι ανακαλύψαμε:

Μήλο με βούτυρο αμυγδάλου

5 σνακ που σε γεμίζουν ενέργεια και ακονίζουν το μυαλό Natalie Behn/Unsplash+

Τα μήλα έχουν φυσικά σάκχαρα, που σου δίνει μια ώθηση ενέργειας χωρίς τις ανεπιθύμητες αυξομειώσεις σακχάρου στο αίμα, που θα είχες καταναλώνοντας άλλα γλυκά τρόφιμα. Η προσθήκη κρεμώδους βουτύρου αμυγδάλου, χαρίζει στον οργανισμό πρωτεΐνη και βιταμίνη Ε, τα οποία και τα δύο βοηθούν τη μνήμη.

Βατόμουρα

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα βατόμουρα μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες σκέψης και μνήμης, κάτι που είναι πιθανόν να οφείλεται στα φλαβονοειδή (ένα είδος αντιοξειδωτικού) με τα οποία είναι γεμάτα. Μην διστάσεις λοιπόν να γεμίσεις ένα μπολ με φρέσκα βατομούρα ή να δοκιμάσεις αποξηραμένα βατόμουρα για μια γλυκιά και γρήγορη απόλαυση.

Βραστά αυγά

Μια από τις καλύτερες διατροφικές συνήθειες που θα μπορούσες να αποκτήσεις, είναι να κρατάς στο ψυγείο σου, βραστά αυγά για ένα γρήγορο σνακ. Τα αυγά όχι μόνο σου χαρίζουν πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας που ικανοποιεί το αίσθημα πείνας, είναι επίσης πλούσια σε χολίνη, η οποία ενισχύει τη μνήμη και τη μάθηση.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί όλων των ειδών είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του εγκεφάλου από την γνωστική έκπτωση, που σχετίζεται με την ηλικία. Είναι επίσης μια καλή πηγή υγιεινών λιπών, που επίσης καταπολεμούν αποτελεσματικά τις λιγούρες. Το μόνο που έχεις να προσέξεις εδώ, είναι το μέγεθος της μερίδας και να προτιμήσεις τις ανάλατες ποικιλίες. Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά, αλλά είναι επίσης υψηλοί σε θερμίδες. Στόχος σου είναι, περίπου μια, μικρή χούφτα.

Κράκερ ολικής αλέσεως και τυρί

Το βασικό πλεονέκτημα των δημητριακών ολικής αλέσεως είναι ότι διατηρούν σταθερό το ενεργειακό επίπεδο. Συνδυάζοντας τα κράκερ ολικής αλέσεως, με ένα τυρί χαμηλών λιπαρών προσθέτεις στο σνακ σου πρωτεΐνη, καθώς και βιταμίνη D, η οποία είναι ένα κρίσιμο θρεπτικό συστατικό για την υγεία του εγκεφάλου.

ladylike.gr




00 inkefalonia general ad 300X250