4 συστατικά που μπορείς να προσθέσεις στο νερό και να το κάνεις πιο γευστικό και υγιεινό για τον οργανισμό σου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 18:11

4 συστατικά που μπορείς να προσθέσεις στο νερό και να το κάνεις πιο γευστικό και υγιεινό για τον οργανισμό σου

To νερό είναι ίσως το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο.

Μελέτες δείχνουν ότι βοηθά πραγματικά το σώμα σου να χάσει βάρος, να απαλλαγεί από τις τοξίνες και να αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας. Υπάρχουν όμως και μερικά συστατικά που μπορείς να βρεις εύκολα στο σπίτι σου και αν τα προσθέσεις στο νερό, θα το κάνεις πιο αποτελεσματικό και χρήσιμο για τον οργανισμό σου.

Εμείς βρήκαμε μερικές χρήσιμες συνταγές που μπορούν να αναβαθμίσουν την ημερήσια πρόσληψη νερού και να σε ενυδατώσουν πιο αποτελεσματικά.

Νερό με μήλο και κανέλα

Τόσο τα μήλα όσο και η κανέλα μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος και να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου. Η ανάμειξη αυτών των συστατικών θα προσθέσει μερικά σημαντικά αντιοξειδωτικά στη διατροφή σου, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών C και B.

Η κανέλα έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της χοληστερόλης και της καταπολέμησης του διαβήτη.

Συνταγή

  • Κόψε δύο μήλα. Πρόσθεσέ τα, μαζί με δύο ξυλάκια κανέλας, σε μια κανάτα με νερό.
  • Βάλε τα στο ψυγείο για μια ώρα για να πάρουν τις γεύσεις.

    Νερό με σκόρδο

Η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει τις πολλές ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία που συνδέονται με την κατανάλωση σκόρδου. Μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να καταπολεμήσει τις ασθένειες, να βελτιώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και να αποτοξινώσει τον οργανισμό από βαρέα μέταλλα. Και αυτό συμβαίνει λόγω των ενώσεων θείου που λαμβάνεις όταν το σκόρδο ψιλοκόβεται ή μασιέται.

Αλλά μπορείς να έχεις όλα αυτά τα οφέλη για την υγεία χωρίς να το φας. Μπορείς να το δοκιμάσεις σε ένα ωραίο ποτό. Και μην τρομάζεις. Η γεύση δεν είναι τόσο έντονη όσο νομίζεις.

Συνταγή

  • Πάρε δύο κομμάτια σκόρδο και κόψε τα σε φέτες.
  • Περίμενε δέκα λεπτά και στη συνέχεια ανακάτεψέ τα με 500 ml νερό.
  • Άφησέ το να καθίσει για τουλάχιστον δύο ώρες και πρόσθεσε αν θέλεις και μερικές φέτες λεμόνι.

water-lemon.jpg

Νερό με μαύρο πιπέρι

Το μαύρο πιπέρι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό εάν θέλεις να αποτοξινώσεις το σώμα σου και να χάσεις βάρος. Μελέτες υποστηρίζουν ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της φλεγμονής, της πρόωρης γήρανσης και των καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, μπορεί να βελτιώσει τον μεταβολισμό του σακχάρου και να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης.

Συνταγή

  • Πάρε αυτά τα συστατικά: μισή κουταλιά της σούπας θρυμματισμένους κόκκους μαύρου πιπεριού, μία κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ, μία κουταλιά της σούπας μέλι, ένα λεμόνι και δύο ποτήρια νερό.
  • Ανακάτεψε το πιπέρι με το τριμμένο τζίντζερ. Ρίξε τώρα το μέλι και ανακάτεψε τα όλα καλά.
  • Βράσε το νερό και ρίξτο σε ποτήρια. Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε ένα ποτήρι νερό. Πρόσθεσε το χυμό από μισό λεμόνι (αν σου αρέσει το λεμόνι). Μην περιμένεις μέχρι να κρυώσει. Πιες το ζεστό.

    Νερό με παγάκια αγγουριού

Ένα δροσιστικό ρόφημα με γεύση αγγουριού μπορεί να σε βοηθήσει αν θέλεις να καταπολεμήσεις την επιθυμία να πιεις ένα αναψυκτικό ή σε περίπτωση που λαχταράς να φας junk food. Είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό και ένα με μεγάλο αγγούρι καταναλώνεις μόλις 34 θερμίδες. Μπορείς να προσθέσεις φρέσκο αγγούρι ή απλώς να βελτιώσεις τη γεύση του ροφήματος σου.

Συνταγή

  • Κόψε ένα αγγούρι ή φτιάξε κύβους.
  • Πάγωσε τις φέτες ή τους κύβους στο ψυγείο.
  • Πρόσθεσέ τα στο νερό σου όταν αισθάνεσαι πεινασμένη ή διψασμένη.
  • Μπορείς επίσης να προσθέσεις λεμόνι ή μέντα για να βελτιώσεις τη γεύση.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250