ELPEN: Το νέο εργοστάσιο στην Κερατέα θα καλύψει τις ανάγκες σε φάρμακα για πάνω από 6 εκατ.ασθενείς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 19:11

ELPEN: Το νέο εργοστάσιο στην Κερατέα θα καλύψει τις ανάγκες σε φάρμακα για πάνω από 6 εκατ.ασθενείς

Το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ELPEN στην Κερατέα ξεκινά τη λειτουργία του και αποτελεί μια μονάδα – πρότυπο που έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Το νέο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα που άνοιξε τις πύλες της στους δημοσιογράφους την Τρίτη (17/1), αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην παραγωγική δύναμη της εταιρείας, αλλά και στη συνολική κάλυψη των ασθενών της χώρα μας.

Η αρχική επένδυση της ELPEN για το εργοστάσιο στην Κερατέα είναι ύψους €55.000.000. Έχει έκταση 10.000m2 και διαθέτει 2 μονάδες παραγωγής, καθώς και υπερσύγχρονα εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης.

Η δραστηριότητά του εστιάζει στην παραγωγή και ανάπτυξη εισπνεόμενων (για το άσθμα και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια) και στερεών μορφών (καρδιολογικά, αντιυπερτασικά, παθήσεις του αναπνευστικού, του ΚΝΣ, αντιβιώσεις).

Σε πλήρη λειτουργία με τις 2 μονάδες παραγωγής του και με 3 βάρδιες/ημέρα μπορεί να παράξει 71.000.000 συσκευασίες σε ετήσια βάση. Ταυτόχρονα, αναμένεται να προσδώσει προστιθέμενη αξία και στην ελληνική οικονομία.

“Προσφέρουμε θεραπευτικές επιλογές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και εξασφαλίζουμε την επάρκεια σε φάρμακα πρώτης γραμμής”,τόνισε ο Θεόδωρος Τρύφων, συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου ELPEN και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.).

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr




00 inkefalonia general ad 300X250