5 συνταγές κοκτέιλ για τις βραδιές των Χριστουγέννων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 21:10

5 συνταγές κοκτέιλ για τις βραδιές των Χριστουγέννων

Ένα καλό κοκτέιλ πάντα μπορεί να δώσει τη δική του νότα στη βραδινή μας έξοδο.

Και ειδικά την περίοδο των γιορτών. Οι παρακάτω πέντε συνταγές για κοκτέιλ θα κάνουν τα Χριστούγεννά σου πιο γιορτινά και διασκεδαστικά.

Βότκα με κράνμπερι

Σε ένα σέικερ για κοκτέιλ με πάγο, πρόσθεσε 60 γρ βότκα, 30 γρ Aperol, 60 γρ χυμό cranberry, 30 γρ χυμό λεμονιού και 15 γρ απλό σιρόπι κανέλας-πορτοκαλιού. Ανακίνησε για 30 δευτερόλεπτα. Σούρωσε σε ένα παγωμένο ποτήρι και συμπλήρωσε από πάνω με ανθρακούχο νερό. Γαρνίρισε με κατεψυγμένα κράνμπερι!

Smokin' Sante

Ανακίνησε μαζί με πάγο 60 γραμμάρια ουίσκι, 15 γραμμάρια λικέρ Cynar, 15 γραμμάρια Μezcal και 3 πρέζες Αngostura Βitters.

Cranberry Persimmon Sangria

Η Sangria μπορεί να ακούγεται σαν κάτι καλοκαιρινό, αλλά εδώ είναι ένας τρόπος που μπορείς να την απολαύσεις μέσα στο καταχείμωνο. Σε μια μεγάλη κανάτα, πρόσθεσε ένα μπουκάλι λευκό κρασί, 60 γρ βότκα, ένα φλιτζάνι φρέσκα κράνμπερι, 2 λωτούς (σε λεπτές φέτες) και ένα ξυλάκι κανέλας και αφήσέ το μείγμα να μουλιάσει για 1 έως 4 ώρες. Όταν είσαι έτοιμη να το πιεις, βγάλε το ξυλάκι κανέλας και πρόσθεσε ένα μπουκάλι sparkling μηλίτη. Σέρβιρε μαζί σε τριμμένο πάγο και απόλαυσε το!

Ζεστή σοκολάτα με αλκοόλ

Βάλε 3 φλιτζάνια γάλα και 3 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένα ξυλάκια κανέλας να σιγοβράσουν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά (βεβαιώσου ότι το γάλα δεν βράζει!). Χτύπα με σύρμα 240 γρ ημίγλυκη σοκολάτα, 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι και συνέχισε να ανακατεύεις συχνά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Πέρασε το μέσα από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσεις την κανέλα. Πρόσθεσε 60 γρ μπέρμπον, ουίσκι σίκαλης ή ρούμι στο μείγμα και σέρβιρε με φρυγανισμένα marshmallows για την πλήρη χειμερινή εμπειρία.

Μαργαρίτα με κανέλα και ζάχαρη

Aνακάτεψε σε ένα σέικερ με πάγο 30 γρ τεκίλα, 120 γρ μηλίτη, 15 γρ λικέρ triple sec και μια ιδέα χυμό λάιμ. Ανακίνησε καλά και στράγγιξε σε ένα ποτήρι. Ρίξε μια δόση ζάχαρης κανέλας και γαρνίρισε με μια τραγανή φέτα μήλου.




00 inkefalonia general ad 300X250